Naturlig och kraftfull träningsdryck med Mungbönor
Enklaste sättet att grodda:
Lägg mungbönorna i ett durkslag och vattna en gång om dagen
Däremellan ska de stå i ett mörkt skåp.
Bönorna är färdiggroddade efter cirka 3 dagar när grodden är cirka 3 centimeter lång.
När de är färdiga låter du dem vara kvar i durkslaget och täcker översta öppningen med gladpack så att det fortfarande är luftigt för bönorna.
De kan hålla i upp till 7 dagar om de förvaras mörkt och svalt på det här viset.
Proteindrycken gör du så här:
Mixa mungbönsgroddargroddar med banan och valfria bär (gärna frysta).
Häll i så mycket vatten att det blir en smoothie-koncistens.
Många tycker om att pressa i lite grapefrukt.
Drick med fördel direkt efter ett träningspass.
Om Mungbönan
Mungbönan tillhör familjen ärtväxter som ursprungligen kommer från Indien.
Innehåller otroligt mycket bra proteiner
Bra mot inflammationer
Billigt att inhandla
Undvik dock mungbönor om du har lätt för att bli uppjäst i magen.