Plötsligt kunde jag resa mig utan värk!

Jag hade haft en mycket stressig sommar med många gäster och kände att jag behövde åka iväg och vila upp mig. Jag bad min man att leta upp något ställe och han föreslog Mistelgården. – Du har ju alltid haft problem med din mage, sa han. Och ja det stämmer. Det är för mycket fart på magen ända sedan jag var barn. Ibland kan jag få sitta en hel dag på toaletten och jag måste planera väl för att våga lämna hemmet och då kanske vara utan toalett. Det har alltid funnits en viss oro kring det.

När jag tog kontakt med Mistelgården var det väntetid till november innan jag kunde få en plats men jag valde att vänta in den platsen och hann vila upp mig en del hemma innan hälsoveckan startade. Jag visste inte riktigt vad som väntade mig utan var nyfiken på vad som skulle hända. Väl där började sköna behandlingar, kost och naturmediciner. Både personal och gäster var otroligt trevliga. Anette var fantastisk och höll i alla trådarna med så många att hålla reda på. Trots att hon hade fullt upp hade hon alltid tid att prata om det var något man undrade över. Det var ett så bra upplägg på allt och det fanns även tid att promenera i och njuta av den härliga miljön.

En dag satt jag med fotbehandling tillsammans med några andra gäster och när min var klar reste jag mig och lämnade rummet. I korridoren utanför behandlingsrummet hajade jag till. Hade jag precis studsat upp och gått ut?! I vanliga fall behöver jag ju gymnastisera lite och ta det lugnt när jag reser mig. Det var nästan kusligt, jag hade ju ingen värk. Jag tänkte att det kanske bara var en engångsgrej, men det har hållit i sig. Det var ju såklart inte bara fotbadet som gjorde det utan det måste ha varit allt, alla behandlingar och den nya kosthållningen tillsammans.

Jag hade tidigare en svullen hand där jag inte kunde stänga fingrarna riktigt och ont i lederna. Det är bättre nu. När man har reumatisk värk så är det stort även med en liten förbättring. Magen har lugnat sig och fungerar normalt. Jag känner mig full av energi och har gått ner i vikt. Fyra kilo lättare och ett midjemått som är 10 centimeter mindre. Det fortsätter neråt. Jag hade ärligt talat inte tänkt att jag skulle göra några permanenta förändringar i min kosthållning, men när man upplever sådana här förbättringar så blir man motiverad att fortsätta med det man har lärt sig.

Här hemma fortsätter jag med den nya kosthållningen och mannen hakar på för att hjälpa mig, även om han får äta kött ibland. Jag har slutat med kött och det går jättebra. Jag blev inspirerad under hälsoveckan av morgongymnastiken som var utomhus bara det inte regnade. Den fortsätter jag också med. När man har landat lite när man kommer hem så får man nya funderingar och då känns det tryggt att ha fortsatt kontakt med Anette genom uppföljningssamtal. Det är verkligen ett bra upplägg. Jag studsar fortfarande upp utan problem när jag har suttit ner. Det har verkligen varit en positiv resa på alla sätt och vis som jag rekommenderar för alla. En stor guldstjärna till alla er på Mistelgården!

/Britta

Comments are closed.