Wiveca berättar om behandlingsrummet

I behandlingsrummet är det alltid lugnt och stillsamt. Örtinpackningen är en mycket behaglig behandling. Gästen får lägga sig på britsen med kläder på utom på området som ska få det våtvarma omslaget. Alla får en behandling på magen. Jag smörjer in med Johannesörtolja och lägger på det våtvarma omslaget. Sedan plastar jag in för att behålla värmen och för att det inte ska droppa. Det ska vara ordentligt varmt så en värmedyna läggs på och sedan ett tjockt härligt täcke över hela kroppen. Därefter säger jag god natt för de flesta sover under den här behandlingen som varar i 50 minuter. Omslaget avgiftar lever och njurar och hjälper matsmältningen. En del gäster behöver flera inpackningar och en del bara en. Det är så individuellt beroende på hur gästens hälsa är.

Vid fotbadet sitter ett tiotal gäster tillsammans vid det härliga fönstret. Ibland sitter alla i tystnad och njuter och ibland blir det mysigt småprat. Det beror på gruppen, men det är alltid en trevlig stund. Först mjukas fötterna upp en stund i vattenbaljorna och sedan kommer jag med saltet som drar ut syror ur kroppen. Efter ungefär 10 minuter byter vi till rent vatten för avsköljning och sedan torkar jag och smörjer in fötterna. Efter behandlingen lämnar gästerna rummet som på bomull. En del har tittat sig i spegeln och utbrustit – oj, vilka klara ögon jag har! För behandlingen av fötterna når ända upp dit.

Det är verkligen en härlig känsla att få jobba med människor och med friskvård. Jag är i grunden fritidspedagog men drabbades av utmattning och sökte mig då till Mistelgården som gäst. Jag var där både 2017 och 2018 och blev så mycket bättre att jag inte längre behövde gå till min terapeut. Det var Mistelgården som blev vändpunkten för mig och hjälpte mig att komma tillbaka. När jag fick reda på att Mistelgården sökte ny personal i höstas kastade jag mig på telefonen och nu är jag en del av teamet.

Jag har alltid känt att jag vill jobba med människor, att det står högt på min lista. Det känns naturligt för mig att hjälpa andra människor att må bättre. Det passar mig också bra att jobba tillsammans med övrig personal på Mistelgården som alla är öppna, inkännande och på djupet bryr sig om andra människor och deras mående.

Jag jobbar i behandlingsrummet på Mistelgården där jag gör örtinpackningar, fotbad och magnetterapi. Jag har alltid varit intresserad av hälsa och naturterapi och har förkovrat mig mycket kunskap på egen hand genom åren. 2014 blev jag diplomerad Bonitolog, en utbildning inom naturterapi med ett allmänt lärande om att läka på naturlig väg. Även kinesiologi, näringslära och naturmedicin fanns med på schemat.

Wiveca Sandkvist

Comments are closed.