ÄR DU NÄRVARANDE UNDER DINA MÅLTIDER?
Lika viktigt som det är vad du lägger på din tallrik är det att vara mottaglig för näringen av dina måltider.
Foto: Rebecca Oliwers
Första steget är att bli medveten om vad som kan störa ditt näringsupptag.
En stressad kropp har en mindre bra matsmältning.
Distraktioner som telefoner gör att du tappar kontakten med måltiden.
Är maten du har framför dig verkligen det som din kropp vill ha just NU?
Det är också något att känna efter och därigenom bli mer medveten om kroppens signaler.
Du är både givare och mottagare
i samma sekund.
Från dig själv.
Till Dig själv.
Så servera Dig själv det bästa.
Av miljö, Närvaro och val av råvaror.
Foto: Rebecca Oliwers
Förberedande stund inför lunchen på senaste Hälsoveckan.
Råkosten är en viktig del under våra hälsoveckor. Med att börja tugga vitkålen väl sätts kroppens egen enzymproduktion igång.
Det är den vi vill få igång för att på naturligt sätt få kroppen att kunna smälta maten.
Osmält mat skapar förstoppning, symtom och tillslut sjukdom i kroppen.
Men För att kunna äta ren råkost behöver vi först ha en mage som klarar av det.
Där kommer medvetenheten och närvaron in.
Att lära känna kroppens signaler och följa kroppens egen rytm.
Därav serverar vi alla gäster efter deras kropps behöv för att kunna stödja hälsan på bästa sätt.
/Rebecca
Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.