Tångbad – en av våra behandlingar

VAD TÅNGBADET GÖR FÖR VERKAN.
Tång innehåller fantastiska oljor, spårämnen och jod samt massor av aminosyror som lösgöres i det varma vattnet. Tångbadet är avslappnande, bra mot värk och mjukar upp stela kroppar. Det har under lång tid använts av reumatiker och av många med psoriasis och andra hud problem. Oljorna i tången lösgöres och mjukar upp torr hud. Badet stimulerar blodcirkulationen och ökar ämnesomsättningen. Är du överviktig då är tångbadet ypperligt.

Man vet idag att alg- och tångprodukter har förmågan att avgifta kroppen från tungmetaller och andra gifter. Skrubba dig med tången över hela kroppen några minuter innan du lägger dig ner och bara njuter. Ligg i badet tjugo minuter, högst en halv timme. Det är viktigt att du tar med dig en flaska vatten som du dricker under tiden du badar.

EFTER BADET.
Man kan känna sig lite matt och svag i benen. Vi har en tesked honung i beredskap om blodsockret sjunkit för lågt. Nu skall du vila! Vi packar in dig i handdukar för att ytterligare öka svettningen. Så ligger du en halv timma. Många somnar. 

Comments are closed.