En väl marinerad kryddig blomkål blir som godast när den får tiden på sig,
att dra till sig alla smaker, med värmen som låter blomkålen samtidigt sakta mjukna.
Jag steker den mjuk med en krispig yta och låter den få blanda sig med en nygjord ljummen krämig hummus.
En fantastisk kombination.
/Rebecca
BLOMKÅL
🍀 Olivolja
🍀 2 klyftor vitlök, delade i bitar.
🍀 Kryddor: Paprika, gurkmeja, curry, svartpeppar, salt.
☀️ Marinera blomkålen med att ringla över olja och strö rikligt med kryddor över, låt stå 20 min.
☀️ Stek dom i rikligt med olja på medelvarm temperatur.
☀️ Tillsätt vitlöken och ös över kryddoljan i stekjärnet på blomkålen emellanåt.
HUMMUS
🍀 1 liten vitlöksklyfta i bitar
🍀 1 msk olivolja
🍀 Citronsaft
🍀 Färsk persilja
🍀 Salt
🍀 Svartpeppar
🍀 Gurkmeja
🍀 Spiskummin
🍀 Paprika
🍀 en nypa kanel
☀️ Kör allt i en mixer/matbredare till en krämig konsistens.
☀️ Lägg den nystekta blomkålen ovanpå.
Här serverad även med en klick örtpesto.
Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.