Fänkål, apelsin och vitkål som kombo i en biff

Quinoa med dess nötighet och nyttighet.

Smaken av grillade rotfrukter och fänkålsfrön.

En apelsins söta saftighet.

Solrosfröets textur.

Mixning, möten av smaker till formen av en biff.

/Rebecca

Fänkål, apelsin och vitkålsbiff
(Recept för 4 personer)

Du behöver:

- 3 dl kokt quinoa

- 500 g skalade och delade rotfrukter   (morot, rotselleri, vitkål)

- 1 apelsin, skal och saft

- 3 msk mjölksyrad vitkål

- 1/2 msk fänkålsfrön

- 0, 75 dl solrosfrön

- olivolja

- örtsalt

Gör så här:

Fördela rotfrukterna i en ugnsform, pensla med olivolja, örtsalt och fänkålsfrön.

Grilla i ugn 200 grader ca 30 min, tills gyllenbruna. Låt svalna.

Mixa i matberedare rotfrukter, tillsätt quinoa, mjölksyrad vitkål, solrosfrön och apelsin, eventuellt lite vatten till formbar konsistens. Smaksätt med örtsalt.

Forma till biffar och lägg i en ugnsform.

Baka av i ugnen 175 grader ca 25 min.

Tips att servera till:

Hel ugnsbakad blomkål, blir fantastiskt gott. Pensla med olivolja, krydda med örtsalt och lite curry. 175 grader i ugn ca 40 min, tills gyllenbrun och mjuk.

Sallad på vad du har. Jag använde här dom färska blomkålsbladen, gröna blad, strimlad vitkål, gurka, äpple, rödlök, pumpafrön.

Smaksättning med 2 dl mynta och basilikablad mixas med olivolja och smaksätts med en skvätt citron och örtsalt. Massera in salladen.

1 skål torkade mullbär ger en god brytning.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed.