/Rebecca
vegetariskt-somma-recept_1000004878
KRÄMIG ZUCCINISALLAD MED SENAP, ROSEPEPPAR OCH JORDGUBBAR.
(4 pers)
Du behöver
🍀 Olivolja
🍀 2 dl skivade jordgubbar + garnering
🍀 2–3 msk dijonsenap
🍀 3 tsk mortlad rosépeppar
🍀 1/2 dl hackad färsk gräslök
🍀 1,5 dl havrefraiche
🍀 Salt och Svartpeppar
🌼 Dela och skiva zucchinin i halvmånar.
🌼 Stek den lätt på stekjärn, bara precis så den mjuknar. Häll över i en bunke.
🌼 Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
🌼 Smaka av och ställ i kyl.
LÄTT ROSTADE MORÖTTER MED DILLFRÖ OCH CITRON.
(4 pers)
Du behöver
🍀 Torkade dillfrön
🍀 Olivolja
🍀 Örtsalt
🍀 Citroncest av en tvättad citron
🌼 Skala morötterna, dela dom en gång på längden och skär därifrån tunna skivor på längden.
🌼 Lägg i en ugnsform.
Tillsätt olja och kryddor, blanda runt.
🌼 Baka i ugnen på 150 grader ca 10 min. Bara så dom blir lätt mjuka men ändå behåller tuggmotståndet.
🌼 Tillsätt citroncestet och låt svalna.
FETAOSTCREME MED PERSILJA.
Du behöver
🍀 1 pkt fetaost (150g)
🍀 3–4 msk havrefraiche
🍀 1 knippe färsk finhackad persilja
🍀 Salt och peppar
🌼 Mosa fetaosten med en gaffel.
🌼 Tillsätt havrefraichen och rör om till önskad konsistens.
🌼 Tillsätt persilja och kryddor och ställ i kyl tills servering.
🌸Tips!
Glad midsommar!
Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.