Ljuvlig Sommarsmak i kombination med senap, rosépeppar och jordgubbar.

Passar utmärkt en Midsommarafton och alla andra dagar under sommaren.
Under sommartid ska det vara lätt att göra mat. Vi har mycket färskt att använda oss av. Det ska vara tillfredställande men inte tidskrävande.
Denna rätt tillför mycket smak med en lagom tillagningstid.
-Krämig Zucchinisallad med Senap, Rosepeppar och Jordgubbar.
- Fetaost crème med persilja.
- Lätt rostade morötter med dillfrö och citron.

/Rebecca

vegetariskt-somma-recept_1000004878

KRÄMIG ZUCCINISALLAD MED SENAP, ROSEPEPPAR OCH JORDGUBBAR.

(4 pers)

Du behöver

🍀 2st Zucchini
🍀 Olivolja
🍀 2 dl skivade jordgubbar + garnering
🍀 2–3 msk dijonsenap
🍀 3 tsk mortlad rosépeppar
🍀 1/2 dl hackad färsk gräslök
🍀 1,5 dl havrefraiche
🍀 Salt och Svartpeppar

🌼 Dela och skiva zucchinin i halvmånar.
🌼 Stek den lätt på stekjärn, bara precis så den mjuknar. Häll över i en bunke.
🌼 Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
🌼 Smaka av och ställ i kyl.

LÄTT ROSTADE MORÖTTER MED DILLFRÖ OCH CITRON.

(4 pers)

Du behöver

🍀 4 stora morötter
🍀 Torkade dillfrön
🍀 Olivolja
🍀 Örtsalt
🍀 Citroncest av en tvättad citron

🌼 Skala morötterna, dela dom en gång på längden och skär därifrån tunna skivor på längden.
🌼 Lägg i en ugnsform.
Tillsätt olja och kryddor, blanda runt.
🌼 Baka i ugnen på 150 grader ca 10 min. Bara så dom blir lätt mjuka men ändå behåller tuggmotståndet.
🌼 Tillsätt citroncestet och låt svalna.

FETAOSTCREME MED PERSILJA.

Du behöver

🍀 1 pkt fetaost (150g)
🍀 3–4 msk havrefraiche
🍀 1 knippe färsk finhackad persilja
🍀 Salt och peppar

🌼 Mosa fetaosten med en gaffel.
🌼 Tillsätt havrefraichen och rör om till önskad konsistens.
🌼 Tillsätt persilja och kryddor och ställ i kyl tills servering.

🌸Tips!

Zucchinisalladen kan med fördel även göras med kall potatis.

Glad midsommar!

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.