Kan det bli för mycket av det goda?
I livet i stort ja, men inte i denna smarriga tårta som kombinerar det bästa av bakverk i en alldeles egen vegansk melodi.
Njut av morotskakans mjukhet och sötma, ihop med smakstyrkan i choklad- och kaffe lagren.
En riktig Midsommarnattsdröm!
Morotskakebotten
- 1 dl havregryn
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 dl sötmandel (som mals i mixer)
- 1 dl valnötter (som mals i mixer)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk Kanel
- 1 krm Kardemumma
- 1 tsk Ingefärapulver
- Salt
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 banan (mogen mosad)
- 1 dl riven morot
- ½ dl kokosfett (smält)
- 1 dl spad från kikärta
Gör så här:
Mixa det som skall vara mixat.
Blanda samman allt.
Sätt in i en smörad brödform (eller med smörpapper i).
Ugnen på 150 grader i ca 45 min.
Chokladtårtebotten
- ½ dl chiafrön
- 1 ½ dl vatten (låt chiafröna svälla i vattnet)
- 10-15 dadlar
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 2 st espressokoppar
- 1 dl kokosfett (smält)
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk RAW kakao
- 1 tsk kakaonibs
- 1 tsk Vaniljpulver
Gör så här:
Mixa samman till en jämn smet.
Sätt in i en smörad brödform (eller med smörpapper i).
Ugnen på 150 grader i ca 25 min.
Mitten kräm
- 2 dl cashewnötter, blötlagda
- 2 msk citronjuice
- 2 msk kokosfett
- 2 msk honung
Mixa allt i en mixer till en jämn smet.
Frosting till toppen
- 1 avokado
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 3 msk RAW kakao
- 3 msk honung
Mixa allt i en mixer till en jämn smet.
Dekorerar med blomblad.
Förbered gärna i förväg och låt stå kallt, från några timmar till ett dygn, i kylen.
/Jenny
På Mistelgården går jag sida vid sida med Anette. Jag hjälper henne med många göromål och försöker lära mig så mycket som möjligt. Med stor erfarenhet ifrån ekonomi, ledning och administration kombinerat med ett långtida hälsointresse känner jag att Mistelgården är helt rätt plats för mig. Jag sköter administrationen både mellan hälsoveckorna och under själva vistelsen. Jag håller även i Yogaklasserna under hälsoveckorna.
/Jenny Wahlgren