Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet
Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.
Recept för cirka 4 personer beroende på hur mycket annat du serverar.
Du behöver:
- ½ kg vitkål
- 2 stora morötter
- 1 syrligt äpple
- ½ dl hackad persilja
- 2 dl Havrefraiche
- 1 msk honung
- 2 msk Senap
- 1-2 tsk örtsalt
Så här gör du:
Skölj, torka och hacka persiljan.
Skala och riv morötter och äpplet fint på rivjärn.
Skölj, torka och hacka vitkålen fint, gärna i matberedare.
Blanda Havrefraiche, senap, honung och örtsalt i en stor skål (ca 2 l) och smaka av.
Vänd ner alla hackade och rivna grönsaker och blanda väl.
Låt gärna stå och dra i kylskåp någon timme innan servering.
Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.