Tildes helgfrukost

Vår medarbetare Tilde bjuder på helgfrukost idag.

Ingredienser (cirka 2 personer):

3 rågade msk Kokosmjöl

3 rågade msk Mandelmjöl

3 rågade msk Bovetemjöl

2 Bananer

2 Ägg

1 msk Chiafrön

1 knivsudd vaniljpulver Kokosolja

Mosa samma alla ingredienserna med en gaffel i en skål tills bananen blivit mosad och alla ingredienser blandats till en smet.

Värm lite kokosolja i en stekpanna och stek pannkakorna (gör dem små, ungefär som amerikanska pannkakor i storleken).

Servera med tillbehören nedanför och eventuellt lite rostade kokoschips, kakaonibs och skivad färsk frukt.

Chia-sylt

3 msk chiafrön Frysta hallon och/eller blåbär

1 knivsudd Vaniljpulver

2 msk Agavesirap

Mixa alla ingredienserna och låt stå i kylen ett par timmar innan servering ( jag brukar göra det på kvällen innan om jag planerar att göra pannkakorna på morgonen efter). Rör runt lite innan servering. Klart!

Mistelgårdens Nutellasmör

2 dl (cirka) rostade hasselnötter

2 msk råkakao

2 msk agavesirap

1 nypa havssalt eller himalayasalt

1 msk kokosolja

1 knivsudd vaniljpulver

4 dadlar

Kör alla ingredienserna i en matbredare eller mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten eller nötmjölk (valfri) för en mjukare konsistens och även söta med mer agavesirap om det behövs

Chokladglass

1 Avokado

3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)

1 knivsudd Vaniljpulver

1 msk Kakaopulver

Agavesirap

Ev. 1/2 banan

Mixa alla ingredienserna och ställ i frysen i cirka 2-4 timmar. Ta ut 5 min innan servering. Garnera med lite kakaonibs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *