Hemligheten är örterna

Mistelgården har gjort tarmsköljningar i snart 50 år och har genom åren utarbetat en massageteknik som gör det lättare att få bort restprodukter som sitter kvar i tarmvecken. 

När jag kom till Mistelgården 1978 så var det på grund av svåra mag o tarmproblem, stressymptom från min anorexia.

Under ett förtroligt samtal ute i trädgården på gamla Mistelgården, berättade Josef om de örter han använde under tarmsköljningarna. Han sa att man aldrig borde använda enbart vanligt vatten, att det är lättare att bygga upp en stark tarmflora om man tillsätter speciella örter som innehåller vissa läkande mineraler och spårämnen.

Jag vet att jag tänkte; men... tror han att jag har en önskan att göra tarmsköljningar?! Jag ska ju bli författare!
Med benen uppdragna på stolen och med hakan vilande mot knäna frågade jag honom: 
- Varför berättar du det här för mig Josef?
- Jag tror att du kommer att ta över Mistelgården en dag.
Han lät lugn och säker på sin sak. Det irriterade mig.
– Aldrig, kontrade jag, med armarna hårt om benen.
Josef bara skrattade.

Det visade sig att Josef hade rätt. Som gäst på Mistelgården kände jag att jag kunde börja läka både fysiskt och själsligt och nådde ett inre lugn. Det var så mitt intresse för hälsa tog fart och främst för hur brist på enzymer påverkar vår hälsa.

Nu har vi i snart tjugo år följt Josef Östlunds råd och det recept som han lämnade efter sig. Vissa örter har en förmåga att hjälpa kroppen att skapa en bättre starkare bakterieflora efter varje tarmsköljning. I dag vet även den traditionella vården att bakteriefloran är livsviktig i alla sammanhang.
 
Örtblandning består av olika örter. Jag kan avslöja att en av örterna är kamomill... Någon företagshemlighet får man väl ha, eller hur?!

/Anette, föreståndare på Mistelgården

"Har haft mycket problem med magen. Hade ofta knip som gjorde riktigt ont och den vart svullen konstant. Sen åkte jag till Mistelgården och gjorde 2 stycken tarmsköljningar och hade en konsultation hos Anette (som var helt fantastisk!). Anette är verkligen duktig och kan sin sak. Har inte haft några problem alls sedan dess.”

/Nathalie

Comments are closed.