Behandlingar under vistelse

Behandlingar under vistelse

Vi erbjuder flertalet behandlingar både för kropp och för själ. En del av dem ingår i hälsovistelserna och detox-dagarna, och en del kan du lägga till. Här kan du läsa om vad de olika behandlingarna innebär.

Anettes Trappstegsmodell

Anette har tagit fram det som hon kallar för trappstegsmodellen för att nå effektiva och långsiktiga resultat. Modellen har hon arbetat fram under alla de år hon har arbetat med hälsa. Genom sin arbetsmetod kan hon se var du befinner dig i din hälsa vilket gör det möjligt att ta fram ditt personliga flexibla program.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Programmet innehåller din meny av kost, vitaminer, mineraler, naturmediciner och behandlingar. Ditt individuella flexibla program är grunden för stora hälsoveckan. Planeringen görs redan innan veckan börjar.  Ett längre samtal över telefon med Anette gör att hon kan sätta ihop ditt grundprogram. Det är inte ovanligt att det här programmet ändras under veckan beroende på hur din kropp svarar.

Under din vistelse hålls noggrann koll på din hälsostatus och ditt personliga program ändras om det behövs. Naturmediciner pusslas ihop på grammet för att vara anpassat till just dig och de eventuella traditionella mediciner du tar. Ämnena i naturmedicinerna får inte krocka med din vanliga medicin. Anette har lång erfarenhet och gedigen kunskap inom naturmedicin. Trappstegsmodellen är framtagen av henne själv och handlar inte bara om naturmedicin. Här tas också hänsyn till hur du svarar på fysiska behandlingar. Programmet måste följas upp och anpassas dagligen. Därför arbetar hela teamet av terapeuter, massörer och kökspersonal i ett nära samarbete på Mistelgården. Samtalen med dig där du får berätta om dina upplevelser är oerhört viktiga för ditt program.

Under stora hälsoveckan berättar Anette om varje gästs olika naturmediciner och hur ämnena påverkar vår hälsa. Du får lära dig massor som du kommer att ha nytta av i framtiden för din hälsa. Hur ditt eget program hjälper specifikt dig samtalar ni om privat.

[bg_faq_end]

Bioptron ljusterapi 

Bioptron ljusterapi stimulerar cellbildningen och ökar tillförsel av näringsämnen. Det är en ljusterapi som grundar sig på mångårig vetenskap. Det hjälper mot smärta och inflammationer. Det kan även användas vid reumatism och vid nedstämdhet. Polariserat ljus påskyndar läkningen i kroppen med 50 % enligt vetenskapliga undersökningar.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Idag är det känt att den mänskliga organismen omvandlar ljus till elektrokemisk energi, vilket aktiverar en kedja av biokemiska reaktioner i cellerna. Således är ljuset inte begränsat till att behandla endast hudområden, utan berör hela kroppen.

Vad är BIOPTRON?

Artificiellt, polariserat solljus utan UV strålning. En väletablerad KLINISKT TESTAD metod med många behandlingsområden utan BIVERKNINGAR. Det är en medicinsk teknisk apparatur som används under professionella förhållande på sjukhus och specialiserade institutioner. Bioptron ökar produktionen av antikroppar med 50-60 % under behandlingen.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN:

Vid akut och kronisk smärta, psoriasis, inflammatoriska processer i kroppen, håravfall, sårläkning, akne problem, förkylning, depression med mera.

[bg_faq_end]

Detox fotbad

Fot-detox hyllas som ett av de mest effektiva sätten att avgifta kroppen. Vårt pH-badpulver gör badet mer basisk än din kropp så att det uppstår en så kallad osmotisk reaktion. I praktiken innebär det en utjämning mellan två vätskor på var sin sida om ett membran - i detta fall din hud. På så sätt drar badpulvret ut kroppens syraöverskott i badvattnet och höjer pH-värdet i din kropp. Vi kallar det för en skön form av pH-balansering.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Örtfotbad avgiftar mycket effektivt olika organ i kroppen. Vårt ph-badpulver innehåller en blandning av kristallsoda och ett basiskt kalcium/magnesiumkarbonat. Det här fotbadet ger dig ett avsyrande medicinskt bad.

Sitt med fötterna i varmt vatten cirka tjugo minuter. Lägg i en matsked phbadpulver och rör om. Sitt i fem minuter. Tvätta av fötterna mycket noga med vatten efter behandlingen. Massera sedan in dem med olja. Sätt på sköna sockor.

Örter och ph-badpulver går att köpa med hem.

[bg_faq_end]

EFT

Modern forskning visar klara samband mellan känslor och hälsa. EFT (Emotional Freedom Techniques) beskrivs som emotionell akupunktur fast utan nålar. Det är en metod där man arbetar direkt på kroppens energisystem genom att knacka lätt på kroppens olika akupunkturpunkter. Genom att stimulera dessa kan man frigöra olika blockeringar som fysiska eller själsliga smärtor, obehagliga minnen, upplevelser, rädslor, oro och ångest. EFT har kopplingar till kinesiologi och KBT. EFT är en hjälp till självhjälp som du även kan lära dig att utföra på dig själv.

Hollistisk massage och chakrabalansering

Massagen frisätter bl.a. hormonet serotonin och signalsubstansen oxytosin vilket bidrar till djup avslappning och välbefinnande. När vi är avslappade kan kroppen snabbare komma till läkning. Chakra är energicentra i vår kropp och de är placerade längs med vår ryggrad. De balanserar och reglerar den fysiska kroppen, men påverkar också vår psykiska och mentala hälsa. Chakrana står i förbindelse med det endokrina körtelsystemet och har därför stort inflytande på vår psykiska och fysiska hälsa.

Psykosyntes

Psykosyntesen är en humanistisk, existentiell psykologi som belyser samarbetet mellan kropp, själ, intellekt, känsla och ande. Psykosyntes betyder ungefär att göra själen hel. Den lyfter fram människans möjligheter och inneboende resurser istället för brister eller tillkortakommande. Det vi kallar och upplever som problem är oftast frön till personlig utveckling och mognad. Psykosyntesen tillämpas idag över stora delar av världen för chefsträning, personlig utveckling, teamutveckling och utbildning där tonvikten läggs på positiva förändringsprocesser.

Regndroppsbehandling

Behandlingen inleds med att åtta olika eteriska oljor droppas längsmed ryggraden och appliceras på kroppens reflexpunkter under fötterna. Oljorna masseras sedan in för att frigöra olika typer av blockeringar orsakade av gifter, syrebrist, skadad vävnad eller spänningar. En våtvarm handduk läggs över ryggraden och driver in oljorna ytterligare. Behandlingen avslutas med att rygg och nacke sträcks ut av massören.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Behandlingen hjälper ditt immunförsvar och ger välbefinnande och avslappning. Regndroppsmasagen är särskilt välgörande vid:

 • ryggbesvär
 • kyfos, lordos och skolios
 • värk i leder
 • stress

Många upplever smärtlindring, värme och ökad mjukhet i ryggrad och leder i flera dagar efter behandlingen.

Behandlingen är balanserande, avslappnande och renande. Regndroppstekniken blandar massage och essentiella terapeutiska oljor för att få kroppen i total balans. Endast 2 % av jordens utbud av essentiella oljor klassas som terapeutiska. Dessa oljor är så rena att man kan använda dem outspädda på huden. Oljorna bekämpar virus, bakterier och inflammationer.

Vi använder 9 eteriska oljor från Young Livings vid massagen.

 • Valor (Rosenträ, Blå Renfana, Frankincense och Gran)
 • Aroma Siez (Basilika, Cypress, Mejram, Lavendel, Pepparmint)
 • Oregano
 • Timjan
 • Basilika
 • Cypress
 • Vintergröna
 • Mejram
 • Pepparmint

Oljorna masseras in med fjäderlätta tag på fötternas viktiga zoner och längs ryggraden. En varm handduk läggs över dig för att driva in oljorna djupare. Behandlingen avslutas med att rygg och nacke sträcks ut samt en liten ansiktsmassage. Hela behandlingen tar drygt en timme.

Resultatet kan vara i timmar, i dagar eller till och med år beroende på varje enskild person och dennes syrabalans. Ju surare kropp desto oftare behöver behandlingen upprepas.

[bg_faq_end]

Tarmsköljning

Tarmsköljningen är det första steget i att rena kroppen. 80% av ditt immunförsvar sitter i tarmsystemet. Tarmsköljning är en av världens äldsta metoder för att rena och avgifta kroppen. Unikt för Mistelgården är vår utbildade legitimerade terapeut som masserar magen så att vattnet kommer in i alla tarmveck. Tack vare massagen avlägsnas även riktigt gamla förruttnade produkter som kan ha funnits i tarmen i många år. Massagen stimulerar olika punkter i tarmen, liknande de vi har under fötterna, och därigenom påverkas hela kroppen.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Utefter hela tarmväggen samlas det genom åren lager på lager av gamla osmälta produkter, då speciellt i tarmvecken. Detta skapar grogrund till förruttnelsebakterier vilka bildar gifter, som tas upp i vårt blod och lymfsystem. Det här skapar efterhand en sur miljö i hela kroppen. Kroppen får då svårt att ta upp vissa näringsämnen.

Slaggprodukterna hindrar tarmen att arbeta som den ska, följden blir förstoppning, diarré eller uppjäst mage. När kroppen är försurad bildas det lätt svamp och parasiter. Denna process sker vid övervikt, förstoppning, oro, stress, diarré, fel livsföring och vid användning av många olika läkemedel.

I tarmen finns punkter som påminner om zonterapi punkter. Detta innebär att du vid en tarmsköljning inte bara tömmer tarmen, utan dessutom stimuleras olika organ i kroppen. Gifterna, som lösgöres efter en tarmsköljning, kommer ut i blodomloppet och vidare ut i avföring och urin. Forskning bekräftar att tarmsköljning avgiftar tarmen och stimulerar tarmfunktionen.

Vi har olika metoder av tarmsköljning:

Ört-lavemang - Kaffe-lavemang - Vetegräs-lavemang.

[bg_faq_end]

Tångbad

På Mistelgården badar vi mycket i tång. Alg- och tångprodukter har en förmåga att avgifta kroppen från tungmetaller. Tång innehåller fantastiska oljor, spårämnen och jod samt massor av aminosyror. När vattnet värmer din kropp öppnar sig porerna och du kan tillgodogöra dig vitaminerna, mineralerna och de läkande oljorna. Badet stimulerar blodcirkulationen, ökar ämnesomsättningen och mjukar upp huden. Det har under lång tid använts av reumatiker och av många med psoriasis och andra hudproblem. Är du överviktig är tångbadet ypperligt eftersom det även stimulerar din ämnesomsättning.

[bg_faq_start]

Läs mer...

VAD GÖR TÅNGBADET FÖR VERKAN?

Tång innehåller fantastiska oljor, spårämnen och jod samt massor av aminosyror som lösgöres i det varma badvattnet. Alg- och tångprodukter har förmågan att avgifta kroppen från tungmetaller och andra gifter.

Skrubba dig med tången över hela kroppen några minuter innan du lägger dig i badet och bara njuter. Ligg i badet tjugo minuter, högst en halv timme. Det är viktigt att du tar med dig en flaska vatten som du dricker under tiden du badar.

EFTER BADET.

Man kan känna sig lite matt och svag i benen. Ha en tesked honung i beredskap om blodsockret sjunkit för lågt.

Nu skall du vila! Vi packar in dig i handdukar för att ytterligare öka svettningen. Så ligger du en halvtimme. Ofta somnar man.

Du kan köpa tångpaket med dig hem från Mistelgården, fryst eller torkat förpackad.

[bg_faq_end]

Vitamin-och mineralbehandling

Anette har under åren arbetat fram ett eget koncept, grundat på enzymterapi. Hon kallar det för trappstegsprogrammet. Det är ett program som gör det lättare för dig att ta upp vitamin, mineral och spårämnen. Trappstegsprogrammet underlättar också för cellerna att släppa ifrån sig slaggprodukter och ta upp viktiga fettsyror. Konceptet använder hon för att få snabbare resultat vid behandling av astma, allergi, värk, inflammationer, mag-och tarmproblem och allmänt nedsatt immunförsvar.

Örtinpackning

Örtinpackning sker med heta omslag som lugnar och läker. Örtinpackningar är bra vid olika mag - och tarmproblem, överbelastad lever och njurar, vid stark oro eller vid sömnproblem. Värmen vid en inpackning öppnar upp porerna i huden. Detta gör att mineraler och spårämnen som finns i örterna, går rakt in i de små blodkärlen i huden och når till sist dina inre organ. En Inpackning har en mycket lugnande effekt på en stressad kropp.

[bg_faq_start]

Läs mer...

Heta omslag, hypertermi, är en gammal beprövad behandling. En örtinpackning börjar alltid med att man masserar in området med olja, detta gör man för att skydda huden mot den heta värmen från omslaget. Sedan lägger man på omslaget som består av en handduk innehållandes olika örter. Man ligger cirka en timme med omslaget.

Förutom vid de tidigare nämnda hälsoproblemen kan man göra inpackning vid ytliga sår och inflammationer. Då gör man istället omslag av kålblad.

[bg_faq_end]

Mistelgården Hälsohem Skåne Södra Sverige

Comments are closed.