Om oss

Vi som arbetar på Mistelgården har lång erfarenhet av hälsa och kan därför erbjuda professionell hjälp för att rena och läka kroppen. Vi har flera olika behandlingar för att avgifta kroppen och vi gör en kostomläggning bestående av vegetarisk mat och Rawfood. Detta sätter igång din egen enzymproduktion och ger dig livsviktig näring.

När kroppen är i obalans ökar behovet av extra vitaminer, mineraler och naturmediciner för att få bättre fart på avgiftning och läkning av kroppen. Vi hjälper dig att få tillbaka energin och kraften så att kroppen kan börja sin läkningsprocess. Det är alltid du själv som bestämmer var du vill lägga ribban. För höga krav och stress, skapar också toxiner.

Vår historia

Mistelgården grundades 1974 av Josef Östlund. Sedan år 2000 är det Anette Kozica som driver hälsohemmet. Hon kom första gången till Mistelgården som gäst vid 21 års ålder på grund av egna hälsoproblem.

Anette fick själv i unga år eksem, värk i leder och problem med mage och tarm som sedan ledde till anorexia. Hon provade då en rad olika mediciner och behandlingar för att få ordning på hälsan, men ingenting hjälpte. Hon började då söka efter en lösning och läste mängder av böcker inom både traditionell medicin och alternativa tankegångar. Insikterna hon fick på Mistelgården om enzymernas betydelse för kroppen gav henne hopp om möjligheten att bli frisk.

Som gäst på Mistelgården kände hon att hon kunde börja läka både fysiskt och själsligt och nådde ett inre lugn. Det var då intresset växte för hur brist på enzymer påverkar vår hälsa. Under många år arbetade Anette tillsammans med Josef på Mistelgården. Hon arbetade senare även på Sjöbobruks hälsohem följt av en rad andra då hon var nyfiken på hur andra arbetade med hälsa. Intresset för alternativa tankar inom hälsa ökade och fördjupades. Anette gick därför en utbildning i Naturmedicin med inriktning på hennes främsta intresseområde, mag-och tarmproblem, astma och allergi. År 2000 tog Anette över hälsohemmet Mistelgården.

Våra värderingar

Personligt

Din hälsoplan är individframtagen för just dig. Vi tar endast emot små grupper per hälsovecka eller kurs för att skapa en intimare miljö.

Kunskap

På Mistelgården finns mångårig kunskap och den lärs också ut till gästerna. Vi vill att varje gäst ska kunna fortsätta att bygga upp en bättre hälsa även efter hemkomsten. Kunskap ger motivation.

Balans

Vi arbetar med både kropp och själ då båda dessa måste vara i balans med varandra för att människan ska kunna uppnå hälsa.

Resultat

Vi är resultatinriktade. Det är våra resultat som ger oss glädje och ny energi. Våra gäster upplever ofta förändringar på bara ett par dagar.

Vi ser oss som ett viktigt komplement till den traditionella vården – inte som en ersättning.

Vi som jobbar på Mistelgården

Anette Kozica, föreståndare

Jag har drivit hälsohemmet Mistelgården sedan år 2000 och har tidigare arbetat på andra hälsohem. Jag är utbildad inom naturterapi med inriktning på mag- och tarmproblem. En naturterapeut har som målsättning att skapa en optimal förutsättning till självläkning, genom att eliminera hälsonedbrytande faktorer, med hjälp av olika symtomfria behandlingar.

Jag studerade naturterapi i två år med start på Helenelunds hälsoskola i början av 80-talet. Där läste jag olika typer av behandlingstekniker som anatomi, naturmedicin, kost och näring, örtmedicin Diagnostik, Zonterapi m.m. Därefter praktiserade jag på olika hälsohem och har kompletterat med otaliga kortare kurser genom åren. I dagsläget har jag arbetat som naturterapeut i snart trettio år.

Jag har hela livet varit en sökande människa och har tack vare det fått uppleva mycket, både positiva och negativa saker. Jag har en ödmjukhet inför livet och tror på att varje människa bär på krafter och möjligheter som kan förändra deras liv.

Jag ser Mistelgården som ett viktigt komplement till den traditionella vården.

Irene Johnsson, psykosyntesterapeut

Jag arbetar som samtalsterapeut inom Psykosyntes och EFT. Mitt tidigare arbete inom akutsjukvården och äldreomsorgen har gett mig lång erfarenhet av mänskliga möten i både sorg och glädje. Engagemang och intresse för människan är den röda tråden både privat och i mitt verksamma yrkesliv.

Jag gör också tarmsköljningarna på Mistelgården. Jag har gjort tarmsköljningar i över 30 år och kan göra en analys av ditt tillstånd i tarmen medan jag masserar din mage.

I mitt arbete använder jag mig av många olika metoder och redskap, men till syvende och sist är det ändå tillit och förtroende mellan terapeut och klient som är det viktigaste.

Katrin Shwere, husmor

Jag har en cateringfirma med medelhavsorienterade vegetariska bufféer. Ren mat är min passion och jag bedriver en gård efter ekologiska riktlinjer med biodynamisk odling och permakultur som basis. Jag odlar många olika grödor inklusive många gamla sorter med högt näringsvärde. Därmed är min familj och jag i stort sätt självförsörjande på grönsaker, frukt och örter. Vi har också en del till försäljning på gården.

Naturens läkekraft har alltid varit ett stort intresse och jag samlar, odlar och använder en massa läkeväxter till teer, salvor, omslag, oljor och tinkturer.

Under uppbyggnad. Fler medarbetare kommer...

Comments are closed.