Jag har inte mått så här bra på 25 år!

Jag har en lång historia bakom mig med hälsoproblem och jobbiga upplevelser av sjukvården.

På Mistelgården nu i november startade en fantastisk resa mot att må bättre och att få en ökad förståelse för vad som har varit fel.

 

Jag har länge lidit av astma och allergier och gick i många år med en obehandlad struma. Läkarna tog mig inte på allvar utan det tog tio år av tjatande innan de äntligen tog ett blodprov som visade på en överaktiv sköldkörtel. Jag fick till slut operera bort sköldkörteln och behövde då ta en medicin som jag tyvärr inte alls mådde bra av. Efter många år lyckades jag hitta ett naturligt preparat att ersätta den med som fungerar bra för mig. Jag lider också av fibromyalgi och problem med lymfan som gör att jag samlar på mig mycket vätska. På senare år har jag också gått upp en hel del i vikt och lidit av panikångest.

Sammanlagt har jag tagit 8 mediciner för mina problem under cirka 25 år. Nu tar jag inga. Jag trodde att min ständigt förstoppade mage och min extrema trötthet berodde på mina sköldkörtelproblem men nu förstår jag att mycket berodde på medicinintaget. Jag påbörjade min hälsoresa med Anette redan i somras med en del rådgivning och tillförande av olika naturmediciner. Det var tack vare en bekant som är sjukgymnast som jag hittade Mistelgården och jag är så glad att jag kunde få komma dit.

Det var fantastiskt att få möta all den samlade kompetensen som finns på Mistelgården. Där finns en stor lyhördhet för kroppens signaler och allt anpassas efter var varje gäst står just nu. Allt är som ett kugghjul av hur allt hänger ihop med behandlingar, vad och hur man ska äta, rörelseprogram tillsammans med ett hjälpande mindset. De har fått till det så komplett. Det kändes lyxigt att få koncentrera mig på mig själv och min egen hälsa. Mistelgården är mycket generösa med sin kunskap och man får med sig verktyg att fortsätta resan när man kommer hem.

Den första veckan när jag hade kommit hem var jag helt euforisk. Så här pigg har jag inte varit på 25 år. Jag kan till och med springa lite då värken har blivit så mycket bättre. Att äntligen få kontakt med magen igen, nu när den fungerar, är stort för mig. Det är svårt att beskriva, men det är som att jag inte har haft kontakt med hela min kropp på länge och nu när jag har det så mår jag också bättre mentalt. Jag känner mig lättare i kroppen och klarare i huvudet. Jag är på väg tillbaka till ett normaltillstånd i kroppen.

Min fantastiska resa fortsätter hemma med råkost, naturmediciner, örtinpackningar och träning. Om jag kan fortsätta hålla värken och inflammationerna borta och magen igång så är allt värt det. Det känns lugnande att jag har Anette att kontakta om jag behöver mer hjälp. Nu är det min tur att må bra känner jag!

/Kerstin

Comments are closed.