Jag kände mig lugn och ren på insidan

Healthy winter breakfast in bed. Woman in woolen sweater and shabby jeans eating vegan almond milk oatmeal porridge in bowl with berries, fruit and almonds. Clean eating, vegetarian food concept

I somras åkte jag till Mistelgården för andra gången. Första gången var för fem år sedan då jag behövde då läka min mage från IBS. Jag blev helt bra i magen tack vare Mistelgården och blev även så inspirerad av den nya kunskapen att jag därefter utbildade mig vidare inom kost- och hälsa. Mina problem med magen är borta, men de senaste åren har varit tuffa av olika anledningar och nu sökte jag mig tillbaka för att komma i balans med min stress.

Jag kände att jag behövde bli omhändertagen, varva ner och få möjlighet att bara tänka på mig själv. Ibland vet man egentligen precis vad man behöver göra, men man har så mycket på hemmaplan att man inte har rätt förutsättningar. På Mistelgården fick jag precis det lugn jag behövde med våtvarma omslag, regndroppsmassage och utrensning genom tarmsköljningar. Jag kände att jag blev ren på insidan när alla toxiner rensades ut och stressen rann av mig. Jag fick en chans att landa och känna in att de nya livsval jag gör faktiskt är rätt väg att gå för mig.

Eftersom jag verkligen behövde fokusera på mig själv valde jag att göra många promenader och utflykter på egen hand. Jag tillät mig själv att få ta emot istället för att bara ge. Det är så fint på Mistelgården, att det är accepterat att själv få välja när man vill vara social och när man behöver sin egentid. Behandlingarna och atmosfären gav mig det inre lugn som jag behövde.

Kosten på Mistelgården var inte någon nyhet för mig eftersom jag i stort sett har följt den i flera års tid. Jag vet vad jag mår bra av och är noga med vad jag äter. Sedan är det alltid bra att bli påmind om saker så klart. Som de välgörande dryckerna till mellanmålen exempelvis. Man glömmer så lätt att sätta sig själv först. Ofta hamnar man kanske till och med sist på listan över vad som behöver prioriteras. Efter min första vistelse på Mistelgården bytte jag bana i arbetslivet för att själv kunna coacha människor att må bättre. På Mistelgården påmindes jag om hur mycket bättre jag mår när jag applicerar alla delar av mina hälsokunskaper även på mig själv.

Anette är otroligt skicklig och jag har så stor respekt för hennes enorma kunskap. Att ha uppföljningssamtal med henne efter hemkomsten kändes tryggt. Våra kroppar är så fantastiska om vi bara ger dem rätt förutsättningar. Mistelgården med all den kunskap som finns där och de resultat som den ger, är otroligt inspirerande för att fortsätta en hälsosam bana.

/Charlotte

Comments are closed.