Mitt liv kretsade kring närmaste toalett

För ett och ett halvt år sedan började jag på ett nytt jobb med så mycket stress som inte alls passade mig. Det startade en rad av sjukdomar som halsfluss och öroninflammationer och det blev flera penicillinkurer. Mitt immunförsvar försvann helt. Det lugnade sig när jag fick byta arbetsplats vid årsskiftet. Jag hade dock kvar svamp på tungan, ont i magen och diarréer som inte berodde på stressmage. Läkarna hade ingen lösning för tungan och för magen var det väntetider på ett år. Hjälp, tänkte jag. Jag kunde ju nästan inte äta något mer än kvarg och glass för att tungan gjorde så ont. Mitt liv handlade bara om att hålla reda på var närmaste toalett fanns då diarréerna kom så ofta och plötsligt. Det senaste halvåret har jag knappt vågat lämna huset mer än för den korta cykelturen till jobbet.

Som en skänk från ovan dök Mistelgården upp i mitt flöde på Instagram. Jag fick en plats på stora hälsoveckan i september där Anette satte mig på en mycket skonsam kost som hon kallade magmat. När jag kom till Mistelgården såg det ut som att jag väntade barn, så svullen var magen. Jag fick göra hela sex tarmsköljningar för jag hade ju svamp även i hela systemet. Efter bara 3 dagar kunde jag börja äta lite fler födoämnen, som morötter till exempel. Magen sjönk ihop och blev normalplatt igen. Den femte dagen kunde jag också åka i väg på utflykt till Kivik utan att behöva tänka på var det fanns en toalett. Det är helt fantastiskt!

Jag har varit hemma i fyra veckor nu och magen är helt bra! Gommen och tungan gör mycket mindre ont men det är stora sprickor kvar efter den långa tiden med svamp. Vi får se om det kan läka, men det är fantastiskt att kunna äta mat igen. Jag följer mitt kostschema med basisk mat och inga syror. Jag har lärt mig att exempelvis bubbelvatten innehåller mycket syra, något som jag tidigare inte hade en aning om. När magen reagerar så bra så känner man att det bara är att fortsätta med den nya kosten. Jag har gått ner 5 kilo och min energi är tillbaka. Jag har hela mitt liv varit morgonpigg men det senaste halvåret så sov jag massor utan att någonsin känna mig utvilad. Nu är jag mitt egna jag igen och uppe med tuppen!

I våras, innan jag åkte till Mistelgården, fick jag veta att mina insulinvärden hade stigit. Inte så att läkarna oroade sig, men jag kände att det inte var bra. Även levervärdena hade stigit. När jag gjorde min kontroll efter Mistelgården var levervärdena bra och insulinvärdet hade sjunkit med 6 enheter. Det är tillbaka på samma nivå som när jag var 28 (nu är jag 53) och fick graviddiabetes.

För mig var det mycket pengar att betala för hälsoveckan, men när man tänker på allt man får för de pengarna så är det faktiskt billigt. Jag fick alla behandlingar jag behövde, vilka var fler än genomsnittet. Boende, naturmediciner, fantastisk välgörande kost plus ett uppföljningssamtal två veckor efter hemkomsten; allt ingick. Det är helt otroligt att jag kan må så bra nu. Vistelsen var klockren! Precis vad jag behövde!

Tack Anette! Din kunskap är guld värd!

/Yvonne

Comments are closed.