Mistelgården gav mig ett avstamp till något nytt

Foto: Pernilla

Jag har följt Mistelgårdens nyhetsbrev i flera år och fått fina vitsord från en bekant som har varit på hälsovecka. Efter en tuff period i mitt liv kände jag att det var dags för mig att åka dit. Det här var mitt avstamp till något nytt.

I stort sett hela mitt liv har jag haft problem med magen och de senaste tio åren har jag haft ont lite här och var, värk i leder och känt mig tung i kroppen. Min kropp var inte i fas och magen var bom förstoppad. Jag kände mig som 80 år fast jag är 54.

Helheten på Mistelgården tilltalade mig. Maten, vitaminerna och mineralerna som serverades blev en helomvändning för mig. Jag har ätit skapligt tidigare, men detta var något helt nytt. Morgongympan utomhus gav mycket, en så bra start på dagen. Det har jag fortsatt med hemma. Det är så lätt att man sätter alla andras behov framför sina egna, men här på Mistelgården kunde jag få tänka bara på att ta hand om mig själv. Jag lärde mig att lyssna på min kropp istället för att nonchalera signalerna den skickar.

Dagarna fylldes av välgörande behandlingar och det fanns också tillgång till massage och samtalsterapi. Jag hade många känslor att hantera som jag också nu förstår hänger ihop med tarmen. Tarmsköljningar fick jag göra flera stycken av. Jobbigt till en början, men mot slutet av veckan så lossnade det äntligen. Vilken befrielse. Man förstår plötsligt hur mycket skräp som hade samlats där inne. Jag gjorde också några trevliga utflykter till Haväng, Kiviks musteri och Simrishamn. Skönt att komma iväg en stund från bubblan och sedan tillbaka igen. Sitta och mysa lite vid brasan efter att man hade varit utomhus. Det var skönt med tid för återhämtning.

När jag åkte hem kände jag mig lycklig och fylld av ny kunskap. Mistelgården har det bästa konceptet jag någonsin skulle kunna tänka mig. Alltid fanns det personal tillgänglig om man hade några frågor under veckan och efter en tid hemma var det tryggt att ha ett uppföljningssamtal med Anette. Hon är så engagerad och vill verkligen att allt ska bli bra. Min värk har mildrats, jag har tappat några kilo och jag känner lätthet i kropp och knopp. Magen är bättre och jag har lärt mig att lyssna på den. Framförallt har veckan gett mig så mycket mer energi!

En eloge till den fantastiskt omhändertagande personalen till Mistelgården. Magiskt!

/Pernilla

Comments are closed.