Lars berättar om sina långvariga problem med uppsvälld mage

 

Lars berättar om varför han kom till vår Stora hälsovecka.

 

Jag är 64 år har sedan mer än 10 år haft problem med min uppsvällda mage och framför allt tjocktarm. Under senare år har jag även haft astmabesvär något som min mor tyvärr hade på äldre dar så detta kan ju vara ärftligt. Mina tarmproblem har lett till ständiga spänningar i magtrakten något som känns väldigt obehagligt. Dessutom har min buk känts väldigt hård vilket lett till att jag har haft svårt att knäppa gylfen på vissa av mina byxor utan att det känns väldigt åtsnörpt. 

Jag har provat olika metoder för att få bukt med detta bl a olika typer av preparat såsom “Green Coffe” mm. Jag har även i perioder testat fasta enligt den sk. 5 2 metoden dvs 2 dagars fasta varje vecka. Detta har visserligen lett till minskat midjemått för stunden men spänningarna har inte släppt och efter några dagar har mina tarmar varit lika uppsvällda igen. Även sådant som träning på gym har jag provat utan resultat. Jag är och har aldrig varit överviktig och har förhållandevis bra kondition även om min astma ibland minskar min prestationsförmåga. Mina matvanor har aldrig varit särskilt osunda jag är inte vegetarian på heltid men en stor del av min kost har bestått av vegetarisk mat, fläskkött äter jag nästan aldrig däremot gärna en god biff eller fiskrätt men inte för ofta. Fastfood och godis har aldrig varit något som attraherat mig. Men då jag arbetar som lärare, äter jag skollunch på jobbet, jag anser inte att denna är särskilt dålig på något sätt tvärtom är det allsidig mat som serveras för det mesta. Men det finns ett stort fel med skollunchen: Man har alldeles för kort tid på sig att äta vilket resulterar i att man inte alltid tuggar maten tillräckligt , vikten av detta blev jag upplyst på Mistelgården. Tyvärr för många av våra ungdomar som inte har möjlighet att göra detta pga tidsbrist.

Så sedan något år tillbaka har jag umgåtts med tanken på att ta in på något hälsohem för att få hjälp med dessa hälsoproblem. Efter lite googlande i somras fastnade jag för Mistelgården framför allt för den individuella behandling som utlovades något som andra visserligen billigare hälsohem saknade. Så i november kom jag så på Mistelgårdens stora hälsovecka. Och jag kan bara instämma i det som många före mig har sagt. Det är ett av dom bästa beslut jag tagit! Anette, Irene, Niklas, Penny och dom andra i personalen var helt underbara och jag kan inte säga annat än att man kände sig som en prins här i den underbara herrgårdsmiljön. Annettes goda råd och speciella naturpreparat anpassade för just mig har hjälpt mig. Irenes behandlingar både fysiska sådana som tarmsköljningar och morgongymnastik samt hennes intressanta föreläsningar och samtal lite på det andliga planet har gjort mig gott liksom Niclas intressanta föredrag om bl a läkande oljor från naturen. Sist men inte minst den underbara vegetariska maten tillagad av Penny och dom andra i köket.

En vecka går fort men min hälsoresa är inte slut ännu.  Mina spänningar i mage och tarmar är helt borta, mitt midjemått har minskat betydligt buken känns betydligt mjukare, helt underbart. Mina astmaproblem är jag inte fri från men jag har kunnat minska mina inhalatorintag till ungefär hälften redan. Så jag tänker fortsätta på den inslagna vägen med sund kost, naturmedicin mm och jag känner definitivt att min hälsa är på väg åt rätt håll. Jag kommer nog inte att bli 100% vegetarian men jag har fått en helt ny insikt i vikten av en sund mathållning. Så tack för denna vistelse, detta kan jag rekommendera till alla, lätt som svårt sjuka. Det borde vara en rättighet för varje svensk medborgare att få deltaga i en sån här vistelse åtminstone en gång i livet liksom det gör i Tyskland där alla har rätt till gratis vistelse på kurhotell åtminstone någon gång i livet.  Det är min övertygelse att detta hade minskat köerna till våra sjukhus!

                                                                                                                                             Med vänliga Hälsningar,

Lars

Comments are closed.