Mag-och Tarmproblem?

[metaslider id=214]

Har du mag-och tarmproblem?

Antalet människor med mag-och tarmproblem ökar på grund av att det idag är svårt för kroppen att producera tillräckligt med enzymer. Det beror bland annat på alla tillsatser och restprodukter från besprutningar som finns i vår mat. Ännu värre är den genmanipulerade mat som innehåller ännu tyngre bekämpningsmedel, till exempel Roundup. Därtill kommer stress och påtvingad felaktig livsföring på grund av att tempot i samhället har skruvats upp.

Enzymerna behövs för att omvandla proteinerna till fria aminosyror. De aminosyror som inte omvandlas ligger kvar obearbetade i magsäcken och skapar starka syror. Vi tar oss inte tid att äta i lugn och ro utan stressar i oss maten mer eller mindre på gående fot. Att åtminstone unna sig en lugn måltid om dagen där man tuggar ordentligt, gör stor skillnad.

När matsmältningen rubbas under en längre tid blir det i första hand brist på de enzymer som ska ta hand om gluten och laktos. Då kallar man det matallergi. Om man inte väntar för länge med att förändra sin livsföring, kan detta försvinna på bara någon vecka. Går man för länge med matsmältningsproblem utvecklas nya allergier.

Lider kroppen av omfattande enzymbrist kan systemet inte längre smälta maten och något som kan liknas vid svält uppstår i kroppen. Det behövs då en specialkost som är extra skonsam. I det här läget måste man arbeta stegvis och lyssna på kroppens reaktioner.

Många av våra gäster som kommer till oss med mag-och tarmproblem känner sig deprimerade och tar kanske antidepressiv medicin. Det är inte så konstigt om du känner sig nedstämd. När du har brist på enzymer i kroppen lider du även brist på viktiga aminosyror som påverkar vårt humör och vår sömn. Efter en tid blir miljön i kroppen försurad och då försvåras näringsupptaget.

När våra sjöar är försurade blir det syrebrist i vattnet. När marken är försurad blir det svampangrepp på träden. När vi människor blir försurade ökar produktionen av svamp och cellerna får syrebrist. Då gäller det att få tillbaka en basisk miljö.

Du är varmt välkommen till en av våra hälsovistelser eller att boka ett personligt rådgivningssamtal.

Vår gäst Anna berättar:

”Från att haft stora besvär med magen i en evighet till att bli i stort sätt besvärsfri bara på någon dag, är helt fantastiskt.”

Comments are closed.