Enzymterapi

Enzymterapi

Vi hjälper dig att bygga upp ditt immunförsvar med hjälp av enzymterapi. Enzymer behövs för alla kemiska reaktioner som ska ske i kroppen. Alla våra organ, celler och vävnader är beroende av enzymer för att fungera. Den viktiga enzymproduktionen startar när du tuggar maten. Dessa enzymer sätter sedan igång en kedjereaktion i kroppen som i sin tur skapar nya enzymer. Det är därför det är så viktigt att tugga ordentligt.

Symtom på enzymbrist är till exempel matsmältningsproblem, inflammationer av olika slag, astma och allergi, sömnproblem, utbrändhet, instabilt humör och urkalkning av skelettet (Artos). När kroppen är försurad på grund av till exempel stress, fel livsföring eller en längre tids användning av medicin har kroppen svårt att producerar de livsnödvändiga enzymerna. På Mistelgården bygger vi upp din enzymproduktion individuellt med hjälp av rätt kost som passar din hälsostatus, där du befinner dig. Enzymer finns endast i obehandlad mat, i grönsaker, frukt och nötter. Det är långt ifrån tillräckligt att endast tillföra enzymer i tablettform.

Enzymterapi utförs anpassat för varje enskild individ. Detta sätter igång en process i kroppen och det är därför viktigt att jobba stegvis. Efter en långvarig brist på enzymer, till exempel vid mag- och tarmproblem eller vid långvarigt bruk av antibiotika eller andra mediciner, bör uppbyggandet av enzymproduktionen övervakas av utbildad och kunnig terapeut. Det kan annars uppstå nya problem. Vi på Mistelgården har lång erfarenhet och utbildad personal som hjälper dig.

Broccoli och rödlök, Mistelgården hälsohem

Comments are closed.