Om oss

Vi som arbetar på Mistelgården har lång erfarenhet av hälsa och kan därför erbjuda professionell hjälp för att rena och läka kroppen. Vi har flera olika behandlingar för att avgifta kroppen och vi gör en kostomläggning bestående av vegetarisk mat och Rawfood. Detta sätter igång din egen enzymproduktion och ger dig livsviktig näring.

När kroppen är i obalans ökar behovet av extra vitaminer, mineraler och naturmediciner för att få bättre fart på avgiftning och läkning av kroppen. Vi hjälper dig att få tillbaka energin och kraften så att kroppen kan börja sin läkningsprocess. Det är alltid du själv som bestämmer var du vill lägga ribban. För höga krav och stress, skapar också toxiner.

Vår historia

 

Mistelgården grundades 1974 av Josef Östlund. Sedan år 2000 är det Anette Kozica som driver hälsohemmet. Hon kom första gången till Mistelgården som gäst vid 21 års ålder på grund av egna hälsoproblem.

Anette fick själv i unga år eksem, värk i leder och problem med mage och tarm som sedan ledde till anorexia. Hon provade då en rad olika mediciner och behandlingar för att få ordning på hälsan, men ingenting hjälpte. Hon började då söka efter en lösning och läste mängder av böcker inom både traditionell medicin och alternativa tankegångar. Insikterna hon fick på Mistelgården om enzymernas betydelse för kroppen gav henne hopp om möjligheten att bli frisk.

Som gäst på Mistelgården kände hon att hon kunde börja läka både fysiskt och själsligt och nådde ett inre lugn. Det var då intresset växte för hur brist på enzymer påverkar vår hälsa. Under många år arbetade Anette tillsammans med Josef på Mistelgården. Hon arbetade senare även på Sjöbobruks hälsohem följt av en rad andra då hon var nyfiken på hur andra arbetade med hälsa. Intresset för alternativa tankar inom hälsa ökade och fördjupades. Anette gick därför en utbildning i Naturmedicin med inriktning på hennes främsta intresseområde, mag-och tarmproblem, astma och allergi. År 2000 tog Anette över hälsohemmet Mistelgården.

Våra värderingar

Personligt 

Din hälsoplan är individframtagen för just dig. Vi tar endast emot små grupper per hälsovecka eller kurs för att skapa en intimare miljö.

Kunskap

På Mistelgården finns mångårig kunskap och den lärs också ut till gästerna. Vi vill att varje gäst ska kunna fortsätta att bygga upp en bättre hälsa även efter hemkomsten. Kunskap ger motivation.

Balans

Vi arbetar med både kropp och själ då båda dessa måste vara i balans med varandra för att människan ska kunna uppnå hälsa.

Resultat

Vi är resultatinriktade. Det är våra resultat som ger oss glädje och ny energi. Våra gäster upplever ofta förändringar på bara ett par dagar.

Vi som jobbar på Mistelgården

Anette Kozica, föreståndare

Jag har drivit hälsohemmet Mistelgården sedan år 2000 och har tidigare arbetat på andra hälsohem. Jag är utbildad inom naturterapi med inriktning på mag- och tarmproblem. En naturterapeut har som målsättning att skapa en optimal förutsättning till självläkning, genom att eliminera hälsonedbrytande faktorer, med hjälp av olika symtomfria behandlingar.

Jag studerade naturterapi i två år med start på Helenelunds hälsoskola i början av 80-talet. Där läste jag olika typer av behandlingstekniker som anatomi, naturmedicin, kost och näring, örtmedicin Diagnostik, Zonterapi m.m. Därefter praktiserade jag på olika hälsohem och har kompletterat med otaliga kortare kurser genom åren. I dagsläget har jag arbetat som naturterapeut i snart trettio år.

Jag har hela livet varit en sökande människa och har tack vare det fått uppleva mycket, både positiva och negativa saker. Jag har en ödmjukhet inför livet och tror på att varje människa bär på krafter och möjligheter som kan förändra deras liv.

Jag ser Mistelgården som ett viktigt komplement till den traditionella vården.

Irene Johnsson, psykosyntesterapeut

Jag arbetar som samtalsterapeut inom Psykosyntes och EFT. Mitt tidigare arbete inom akutsjukvården och äldreomsorgen har gett mig lång erfarenhet av mänskliga möten i både sorg och glädje. Engagemang och intresse för människan är den röda tråden både privat och i mitt verksamma yrkesliv.

Jag gör också tarmsköljningarna på Mistelgården. Jag har gjort tarmsköljningar i över 30 år och kan göra en analys av ditt tillstånd i tarmen medan jag masserar din mage.

I mitt arbete använder jag mig av många olika metoder och redskap, men till syvende och sist är det ändå tillit och förtroende mellan terapeut och klient som är det viktigaste.

Katrin Shwere, husmor

Jag har en cateringfirma med medelhavsorienterade vegetariska bufféer. Ren mat är min passion och jag bedriver en gård efter ekologiska riktlinjer med biodynamisk odling och permakultur som basis. Jag odlar många olika grödor inklusive många gamla sorter med högt näringsvärde. Därmed är min familj och jag i stort sätt självförsörjande på grönsaker, frukt och örter. Vi har också en del till försäljning på gården.

Naturens läkekraft har alltid varit ett stort intresse och jag samlar, odlar och använder en massa läkeväxter till teer, salvor, omslag, oljor och tinkturer.

Rebecca Oliwers, kock

Jag arbetar i köket på Mistelgården. Det är ett arbete som berikar där jag både får inspirera och själv inspireras på många sätt. För mig har hälsa alltid intresserat mig och uppmärksammats inom mig, att det är något jag vill ge, inspirera och på ett ödmjukt sätt hjälpa.
Jag har i mitt yrkesliv arbetat främst som kock och med cateringarrangemang där jag kan leva ut min kreativitet och mitt skapande. De senaste två åren har jag riktat in mig på vegetarisk mat ur hälsoperspektiv. Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket, vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss.
Även rörelse har tagit stor plats i mitt liv och jag har instruerat i olika träningsformer. Kan vi komma i kontakt med vår kropp genom andningen tror jag vi kan läka på ett djupare plan, och får därifrån en ingång till rörelseträningen på ett mer läkande och stärkande sätt.
Ekologi och hållbarhet är också viktiga delar för mig, att leva tillsammans på ett holistiskt sätt. Försöker låta enkelheten ta lite större plats, som kan vara så svårt då man ideligen utmanas i tanke och handling.

Susanna Äppelblom, kock

Jag har hela livet haft ett stort matintresse. När jag blev vegetarian av hälsoskäl för nästan 40 år sedan öppnades en ny värld för mig, med ett mer etiskt och ekologiskt tänkande. En tydlig ekologisk inriktning är sann för mig, samt ekologi i form av tillvaratagande och " generös hushållning".
Jag kom i kontakt med mistelgården första gången redan 1987 då jag deltog i en meditationskurs som de höll. Hösten 2016 fick jag chansen att börja jobba på Mistelgården. Jag står för råkosten och buffén på kvällen.

Jag har själv en cateringfirma och jobbar även med trädgårdsplanering. Jag älskar att använda varor från hela världen men lagar mat säsongsenligt. Jag plockar och använder vilda växter som mat och medicin.

Tommy Cyreus, massör

Jag är uppväxt på en gård i Småland där jag också började mitt yrkesliv som designer och glasblåsare. Jag har bott en stor del av mitt vuxna liv i USA där jag utbildade mig till massageterapeut. Jag valde en 2-årig collage-utbildning i New Hampshire som erbjöd kurser i flera olika massagetekniker; svensk massage, reflexologi, varm stenmassage, djup muskelmassage, stolmassage, sportmassage, shiatsumassage och reiki energihealing. Efter utbildningen arbetade jag som massageterapeut på några olika mottagningar i USA och efter en tid öppnade jag egen massagepraktik, Björnekes massage.

På Mistelgården arbetar jag främst med smärtproblem, fibromyalgi och med ischiasnerven. Även med traditionell och djupgående massage. Jag öppnar upp energibanorna i kroppen. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med människors välbefinnande och anpassar alltid massagen efter klientens behov. Jag kan också erbjuda Mistelgårdens gäster upplevelsen av Tai Chi Chuan, en övning som ger kroppen möjlighet att skapa balans, där andningen är en viktig del av rörelsen. Under de tjugo år jag utövat och lärt ut denna träning har den varit mycket betydelsefull för mig.

Mikael Sethson, Samtalscoach och meditationsledare

Jag är skådespelare och dramapedagog med många års erfarenhet av drömmar och självkännedom.
Jag är även utbildad chakra-terapeut där olika massage-metoder ingår. På Mistelgården håller jag en kurs där vi genom meditation, goda samtal, lekfull och bejakande teater öppnar upp en väg in till din inre källa!

Jag har bland annat turnerat med Riksteatern och uppträtt med olika grupper i både Malmö, Stockholm och Göteborg. Mitt hjärta finns i det spontana och improviserade där allt är möjligt och allt kan hända. Jag har i många år uppträtt med min egen enmans-totalimproviserade teater "Einar" där alla livets olika teman och mysterier tas upp. Som dramapedagog har jag grupper både för barn och vuxna i alla åldrar.

Conny Öström, i köket

På Mistelgården jobbar jag främst i köket, men bidrar gärna med annat också där jag kan vara till hjälp.
Jag har alltid var intresserad av alternativa hälsometoder, speciellt om de kan utföras på egen hand. Det har gjort att jag har dykt ner i det ena ämnet efter det andra. Till exempel har jag satt mig in i Reikihealing för att hjälpa mig själv och andra att på energi-nivå bota sig själv, och Kuhne-kuren, där man med hjälp av ångbad och kalla bad för underlivet, hjälper kroppen att läka sig själv. Jag tror starkt på att hjälpa kroppen att läka sig själv.

Jag ger också massage och håller just nu på att lära mig mer om hypnos.

Mitt motto är: ska det bli bra gjort behöver jag göra det själv, även om det skulle ta längre tid.

Tilde Inghem, i köket

Jag har alltid varit intresserad av alternativ medicin, raw food, av själslig utveckling och kroppens egen förmåga att läka. När jag var 15 år började jag lägga bovete i blöt för att göra ”raw food” bovetegröt och redan då började jag läsa bok efter bok om själslig utveckling och hälsa. Jag hade många själsliga sår och jag brottades med mig själv för hur jag skulle göra för att komma vidare. Sen blev jag sjuk.

Mistelgården blev för mig lite av en milstople i mitt liv. Inte bara upplevde jag att min kropp mådde bättre av kosten, naturmedicinerna och att biverkningarna från de konventionella medicinerna plötsligt blev mindre påtagliga men det blev även en början på en själslig resa; om förlåtelse, att släppa taget och gå vidare. En resa som blivit en central del i mitt liv och för min läkning. Jag har jobbat på Mistelgården till och från sedan jag kom dit första gången som gäst 2012, och hjälpt till med allt från matlagning, recept, rådgivning och mejlutskick.

Vi ser oss som ett viktigt komplement till den traditionella vården - inte som en ersättning.

Comments are closed.