Våra gäster

Våra gäster

”Mistelgården är det bästa hälsohem jag har varit på och jag har varit på åtskilliga hälsohem. Maten och fastedryckerna var utsökta och framförallt var Anette Kozicas inspiration och engagemang i varje gäst och i hennes problem enastående. Jag kan varmt rekommendera Mistelgården.”
Gunborg Palme, leg psykolog, psykoterapeut, lärare och handledare i psykoterapi

Anna berättar om sin IBS och magsår

 

Jag är utbildad kock och bartender och jag älskar att jobba på restaurang och servera gäster. Jag har i stort sätt jobbat dag och natt vilket betyder lite sömn, oregelbunden kost och mattider. Framförallt mycket stress både i arbetskostymen och i privatkläderna. 

De symtom jag hade var: magen blev uppblåst så det kändes som den skulle spricka, följt av krampanfall… Jag svettades, fick ofta näsblod och började skaka. Därefter blev jag jättetrött och sov ett par timmar. Sura uppstötningar och tyck över bröstet var en vardagskänsla för mig, lika så trötthet och illamående.

Läkaren kom fram till att jag hade IBS, tarmfickor, magsår, magkatarr och förslappad magmun. Jag kände att det går inte att leva så här... Det måste finnas någon som kan hjälpa mig, jag nöjer mig liksom inte med att läkarna sätter diagnosen IBS och att man får lära sig att leva med det. 

Jag träffade Anette för rådgivning för att äntligen få hjälp med rätt kost. Efter ett långt möte med Anette så fick vi koll på min mage och tarm. Hon band ihop alla mina känslor och symtom på ett lätt sätt. På något lustigt sätt så kändes det som att hon redan nu kände min kropp.

NU 5 veckor senare, så kan jag inte fatta att min kropp har mått så här dåligt och jag kan inte förstå hur jag har orkat leva så där. Nu är magen på rätt väg igen, jag äter fortfarande skonsam kost men det trivs jag med. Jag känner att en skonsam kost håller magen lugn. Jag är så glad och så lycklig över att jag har fått hjälpen till en bättre livsstil.

Anita berättar om sina sömnproblem, värk och kroniska inflammation i buken

 

Jag har sedan jag varit barn haft problem med magen efter en olycka då min bukspottskörtel skadades. Det är ofta svårt att få rätt vård och jag har bollats mellan olika specialister som inte kunnat hjälpa mig. Långvarig stress i livet har också påverkat mig negativt och jag har sedan många år stora sömnproblem vilket ju också medfört en sämre ämnesomsättning och en stor grå trötthet

På Mistelgården satte vi igång direkt med tarmsköljningar och individuellt anpassade behandlingar och Tildes goda hälsosamma mat. Anette vakade över vårt matintag och våra tillskott. Morgongymnastik med Irene och meditation vid brasan var en underbar start på dagen. Sedan följdes varje dag av olika behandlingar och föredrag. Så mycket nytt jag fick lära om mig om magens funktioner som jag inte vetat om förut. 

Nu har det gått en tid sedan jag kom hem och jag följer råden från Mistelgården riktigt bra. Det fantastiska är att jag sover, minst 6 timmar men oftast ca 7-8 timmar per natt sedan Hälsoveckan. Nu skall jag fortsätta att ta hand om mig och min hälsa!

 

Egentligen har jag aldrig förstått vad det är jag mår sämre i magen av – vår gäst Ingvor berättar

 

Ända sedan jag var liten har jag haft en känslig mage, med allt ifrån kolik, uppblåsthet, och magkatarr. I vuxen ålder har jag navigerat mellan olika dieter, kostråd och periodvis massor av hälsokostprodukter, för att jag ska må bra. Egentligen har jag aldrig förstått vad det är jag mår sämre i magen av. Ibland tål jag inte alls komjölk och gluten och ibland tål jag det alldeles utmärkt. 

Jag har visserligen under 25 år levt med ett roligt, men stressigt resande arbete inom den medicintekniska branschen. Alla resor har inneburit oregelbundna måltider, snabbmat ibland, sena middagar, godis i massor, samt högt tempo och för lite sömn. 

Sedan ca 15 år medicinerar jag med Levaxin mot min Hypotyreos och jag äter blodtryckssänkande mediciner sedan 4 år mot mitt något förhöjda blodtryck.  När jag för knappt 1 år sedan fick bröstcancer och som jag både blev opererad och strålad för under våren 2016, fick jag nog! Jag var så trött och utsliten och hade magkatarr och så oregelbundna toalettvanor.

Nu måste jag verkligen göra något åt mitt stressiga liv och höja min livskvalitet!

Jag hittade Hälsohemmet Mistelgården och tyckte att det sätt de jobbar på där, var precis det jag sökte efter. På fjärde dagen kände jag att något hände i min kropp och jag mådde så mycket bättre och var full av energi. Det pigga tillståndet fortsatte kursen ut.

Efter att jag kommit hem, har jag fått ännu mer energi. Jag sover dessutom bättre och längre om nätterna. Jag är gladare, orkar mera och jag börjar faktiskt gå ner i vikt på naturlig väg utan konstiga dieter.

Jag vill avsluta med att säga att jag är så TACKSAM över att Mistelgården finns och över alla er som så engagerat jobbar för att vi andra ska må bra! Ni är ett unikt hälsoteam, där varje kursdeltagare får individuell professionell hjälp till alternativ hälsa på naturlig väg.

Maja berättar om sin akne och trötthet

 

För tre år sen drabbades jag av grov akne i ansiktet och har sedan dess på egen väg försökt att få ren hud. Provade på flera olika dieter, tjugotal krämer, ett 50 tal kosttillskott som jag fått råd att ta av olika dietister och homeopater. Jag var tillslut så utmattad av att inte kunna äta vad jag ville och ständigt behöva ta så många olika kosttillskott att jag utvecklade ätstörningar. Med detta rasade jag även mycket i vikt och kände mig ständigt trött och orkeslös. Från att ha varit en glad, utåtriktad och social person blev jag helt tvärtom.

Jag blev tipsad om Mistelgården och läste om hur många som hade blivit hjälpta med sina problem. Kort därefter bestämde jag mig för att ge Mistelgårdenen chans och åkte dit. Jag såg förbättringar bara efter en vecka på gården men min akne var fortfarande inte helt borta. Jag fortsatte med dieten och kosttillskotten och kan nu, en månad efter vistelsen, säga att min hud äntligen är ren!!! Jag åkte dit för att få en ren hud men kom hem med så mycket kunskap, lärdom och positiv kraft att jag nu känner mig som en helt ny person!

Elisabet berättar om sin Ulcerös Colit och hälsoveckan

 

Jag har sedan 25 år tillbaka en kronisk inflammation i tjocktarmen, Ulcerös Colit. Även fast mina symptom hållits i schack med mediciner, så anmälde jag mig till Stora Hälsoveckan för att testa om det skulle vara möjligt att få en fungerande mage med hjälp av kost och ”avgiftning” enligt Mistelgårdens upplägg. Jag hade även en förhoppning om att få verktyg för att hålla nere min stressnivå samt sova bättre.

Hälsoveckan överträffade mina förväntningar på flera sätt!

Inte nog med att jag fått min tröga mage att fungera normalt - vilket känns helt otroligt med tanke på hur länge jag haft en icke-fungerande mage - jag medicinerar inte längre mot min Ulcerös Colit och känner trots det inte av några av de tidigare symptomen.

Jag har fått inspiration och ett intresse för vad och hur jag äter och mår mycket bättre fysiskt än tidigare. Som extra bonus har jag gått ner i vikt, vilket gör kroppen glad och även sinnet lättare.

Sömnen har förbättrats, och jag försöker ta mig tid att meditera, göra andningsövningar samt ta hand om mig själv t.ex. genom fotbad för att stressa ner.

Katarina berättar om sin astma och om hälsoveckan

 

Jag är nu 71 år och har haft astma sedan 20-årsåldern. Jag har läst det mesta om vad som är bra och eller dåligt för astmatiker. Jag har gjort tappra försök med olika kostråd, städråd, motion etc. Det har dock aldrig blivit någon ”röd tråd” som hållit att följa. Utan läkarvård och mediciner hade jag väl inte levt idag. Men allteftersom åren gått har ett behov uppstått att, istället för ökade mediciner, förändra och påverka min hälsa på bästa sätt.

Jag hittade Mistelgården och Anette på nätet för flera år sedan och upptäckte att det var ett ställe där man tog människor på stort allvar. Jag har läst om andra hälsohem på nätet men tyckt att det ofta handlat om ”feel good” vistelser där avsikten inte varit att på sikt förändra så mycket. Det var mycket spännande att åka till Mistelgården, träffa alla människor och börja med specialkosten och de hälsopreparat som Anette valt ut för mig utifrån mina besvär. Dagarna fylldes snabbt med olika behandlingar, gymnastik, meditation, mattider, tid för drycker, promenader i den underbart vackra naturen.

Snabbt kände jag mig bättre. Astman gav sig inte till känna, nästäppan försvann, liksom huvudvärken och ögonen slutade rinna. Magen vande sig vid den specialkost som vi i gruppen ”magarna” fick. Allteftersom veckan gick blev den lugnare och plattare men kom inte riktigt igång förrän jag kommit hem.

En vecka är inte särskilt lång tid när så mycket ska förändras. Tiden efter är väldigt viktig och förbereddes genom att vi återigen hade ett personligt samtal och gick igenom vad som hänt under veckan, hur jag skulle fortsätta, vilka preparat som valts ut och hur de skulle användas på bästa sätt. För mig var det underbart att känna att jag efter så lång medicinering kunde slippa astman och att magen blivit så mycket bättre.

Den hängivenheten och omsorgen om oss som deltog i hälsoveckan är unik. Stort tack till Anette, Irene, Nicklas, Tilde och alla andra!

Inge berättar om sin övervikt och hungerskänslor

 

De senaste 10-15 åren har jag haft en mera stillasittande tillvaro med mycket resor och bilkörning, det har satt sina spår i ökad vikt, ökat blodtryck, gikt och susningar i huvudet.

Hälsoveckan var en upplevelse, många sköna och välgörande behandlingar förenat med lite rörelse/gymnastik och informationer. Personalen var mycket hjälpsam och stod alltid till förfogande för frågor. Maten var god och det roliga var att efter ett par dagar kände jag aldrig någon hungerkänsla och gör det fortfarande inte, det jag lärde mig var att om jag bara får i mig näring så är kroppen nöjd.

Efter fyra månader har jag fått bort cirka 14 kilo utan någon uppoffring på mitt leverne, de övriga problemen har också försvunnit eller reducerats avsevärt. Efter några veckor i hemmamiljö lärde jag mig matsedlarna så det var enkelt att handla på fredagarna. Jag fortsätter nu min resa och räknar med att jag ska ta bort ytterligare 10 kilo till årsskiftet.

Penny berättar om sin kvarvarande smärta efter en trafikolycka

 

När jag hittade Mistelgården hade jag, efter en trafikolycka, i princip levt på smärtstillande, kramplösande och blodtryckssänkande läkemedel i nästan 15 år. Under 2015 hade min smärta förvärrats och efter en Magnetröntgen hade man kommit fram till att en steloperation av ca 20 cm av nedre delen av min rygg var enda sättet att hjälpa mig. Jag blev uppsatt på väntelista och sjukskrevs i väntan på operation.  Väntetiden blev längre och längre och jag fick mer och mer ont.

Jag beslutade mig för att skaffa mig det bästa utgångsläget inför operationen. På Mistelgården fanns allt jag sökte i form av utrensningar, uppbyggnad, vegetarisk kost med mera. Helt enkelt en nystart eller omstart av kroppen OCH   sinnet (själen). 

Med ljusterapi, tarmsköljningar, örtinpackningar, tångbad och individuella näringstillskott och anpassad mat som gjorde min kropp pH-neutral kunde jag sluta med samtlig medicinering efter 3 ½ dygn. Mitt blodtryck håller sig på 130/75 och jag har inte behövt några smärtstillande på över 1 månad.

När jag blev kallad till operation hade jag blivit för frisk för operation och avvaktar därför ingrepp eftersom jag har för mycket att förlora. Nu är jag istället på väg tillbaks till arbetet som sjuksköterska och kan ha en aktivt fritid.

Allt hann ikapp mig - det som jag inte hunnit ta hand om under den akuta sjukdoms-tiden

 

I september 2013 fick jag mitt bröstcancer-besked. Det kom som en total chock! Sedan följde en bröstcancer-resa från helvetet, med starka cellgifter och strålning och alla hemska biverkningar och försvagning av hela kropps-systemet som det ger. Jag överlevde och försökte att bygg upp mig igen.

Jag hade en väldigt jobbig själslig resa året därpå, då allt hann ikapp mig, det som jag inte hunnit ta hand om under den akuta sjukdoms-tiden. All döds-ångest och rädsla och panik över att bli så sjuk. Då hade jag fullt upp med att klara av varje dag och med att "kriga".

Sommaren 2015 fick jag en hälsovecka på Mistelgården i present av goda vänner. För att jag behöver ny kraft, jag behöver rensas och jag behöver landa, säger de.

Så kom jag till Er på Mistelgården. Vidöppen och nyfiken på vad ni skulle göra med mig. Och vad ni gjorde! Det var helt fantastiskt att få vara med om detta, för mig, skräddarsydda och genomtänkta program. Alla fantastiska behandlingar, naturmedicinerna, maten (åh vilken mat!), föreläsningarna, omsorgen. Jag landade. Detta var för mig och bara för mig! Jag fick tillbaka en insikt som jag för längesedan glömt bort, eller snarare inte hunnit med. Insikten om att jag måste ta hand om MIG, inte bara ta hand om alla andra.

Bara detta att ta hand om sig själv med en genomtänkt och ren kost höjer frekvensen i en kropp och gör en människa starkare och inte lika mottaglig för sjukdomar. Jag fick med mig en mycket stor kunskap från Er och det har ändrat mitt liv. 

Ida berättar om utmattningsdepression och Crohns

 

Jag hade haft Crohns tarmsjukdom i 12 år och använt olika mediciner allteftersom för att överleva och slippa värk. Jag har kämpat på genom åren med en ständig brist på energi och ork, men med en önskan om att få ha ett så ”vanligt” liv som möjligt. Tänkt att det är väl så här det ska vara? Alla som är mitt i livet med småbarn, hus och arbete är väl trötta emellanåt?

När min dotter föddes 2010 fick jag en misslyckad ryggmärgsbedövning i samband med förlossningen. Detta medförde att jag senare inte kunde kissa fastän jag var i behov. Jag fick gå efter klockan och tappa mig själv. Min reflex sades vara förbrukad. Oktober 2013 gick jag hem från mitt arbete och har fortfarande inte tagit mig tillbaka. Utmattningsdepression lyder sjukintyget efter år av orkeslöshet. Med den har ångest, hjärtklappning, minnesförlust och trötthet varit en stor del i min vardag. Jag har inte orkat ta mig an mer än det absolut nödvändiga, jag har inte kunnat vara med mina två barn utan att ha back-up av min man.

På Mistelgården skedde det positiva förändringar på väldigt kort tid. Kosten, tillskotten, behandlingarna och samtalen blev tillsammans ett helande av både kropp och själ. Min annars så ofta uppblåsta mage var lugn och smärtfri. Energin och lusten att ta mig för saker tilltog för var dag som gick och likaså glädjen inom mig. Jag har även fått tillbaka känslan av att vara kissnödig! Jag har helt slutat med antidepressiv medicin och känner mig hel för första gången på många år. Väl hemma har jag inte sovit middag en enda gång, det har helt enkelt inte behövts!

Att det faktiskt fanns en chans för mig att börja leva igen känns så otroligt stort och omtumlande! Jag överlever inte längre utan jag lever mitt liv också!

Comments are closed.