Sommarbowl, färskt krispigt och ugnsbakade smaker

Sommarbowl, färskt krispigt och ugnsbakade smaker.
Tillsammans med härlig örtfraiche och zucchini & gurksallad med lime, koriander och chili.
Sommaren är så fylld med smaker, färger och aktiviteter. Så här i all enkelhet ett recept som du kan kombinera med allas önskemål.
Bara ett kok nypotatis med färsk dill till denna smakrika örtfraichen är ljuvligt.

/Rebecca

Zucchini och gurksallad med lime, koriander och chili

(Recept för 2 personer)

- 1/2 zucchini, grovt riven
-1/2 gurka, grovt riven och avrunnen
- 1/2 kruka färsk koriander
- 1 lime, pressad
- en gnutta cayennepeppar
- örtsalt efter smak

Rör varsamt ihop samtliga ingredienser, avsluta med hackad färsk koriander.

Örtfraiche

(Recept för 2 personer)

- 2 dl havrefraiche
- 1/2 dl färsk dill
- 1/4 dl färsk gräslök
- 1 tsk torkad mynta
- 2 tsk torkad basilika
- 2 tsk torkad dragon
-1/2 pressad citron
- 1 liten pressad vitlöks klyfta
- 1tsk olivolja
- örtsalt efter smak

Finhacka dill och gräslök och rör ihop samtliga ingredienser.

Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering.

Servera med färskt, här med morot, paprika och tomat.

Ugnsbakad sötpotatis med olivolja och örtsalt, 175 grader, ca 25 minuter.

Ugnsbakad spetskål med olivolja, örtsalt, tamarisoja och lite agavesirap på slutet, 175 grader 15 -20 min.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed.