Stress och överbelastning på grund av långvarig oro, sorger och för mycket arbete sätter sina spår…

Att åka på Hälsohem har jag drömt om i många, många år, men mina förväntningar överglänstes av verkligheten!

"Anledningen till att jag sökte mig till Mistelgården var att jag periodvis under 25 år har brottats med ömsom torra fläckar och ömsom röda irriterade partier i hårbotten liksom runt och inuti öronen. Jag har också haft sömnproblem de senaste 20 åren. Stress & överbelastning på grund av långvarig oro, sorger och för mycket arbete sätter sina spår! Några månader innan jag åkte till hälsohemmet fick jag magproblem med diarré som inte gav med sig. Jag hörde av mig till Anette som hjälpte mig att komma tillrätta med diarrén innan min hälsovistelse började. Jag var naturligtvis rejält trött och medtagen när jag kom till hälsoveckan.

Jag känner en stor tacksamhet för min vistelse på Mistelgårdens stora hälsovecka. Det har nu gått en månad sedan jag kom hem och varje dag när jag gör min bovetegröt, min råkostsallad och tillagar de olika sopporna och varmrätterna vi fick till middagen, går mina tankar till Rebecca och Pär i köket! Ni lagade mat med sådan omsorg om alla oss gäster!

Det varma, vänliga och humoristiska mottagandet gjorde att jag snabbt gick ner i ett tillstånd av återhämtning och lugn. För mig var det ovärderligt att få Irenes lilla lapp på dagsschemat vid frukosten. Det var lika spännande som rogivande att få dagens struktur att “hålla i handen”. Denna struktur kan tyckas som en bisak, men för mig innehöll den just Mistelgårdens själ, omtanke och personliga bemötande.

Morgonrörelserna utomhus i ur och skur, meditationen därefter och sedan de olika behandlingarna av Irene och Nicklas, gav ett helhetsperspektiv och läkande komplement till boendet på Ravlunda Bränneri, promenaderna i byn och inte minst de vackra promenaderna på Havängsstranden!

Anettes stora kunskap, envisa och outtröttliga intresse av hur min hälsa svarade upp på maten, naturmedicinerna och behandlingarna inger stor respekt för hennes djupa kunskap och långvariga erfarenhet! När jag nu haft det uppföljande telefonsamtalet med Anette och fått en plan för hur jag ska fortsätta läkningsprocessen för mage, tarm och hud och inte minst behålla sömnen som jag äntligen återfått under Mistelgårdsvistelsen, känner jag tillförsikt! Det är ju självklart att nio dagar, även om de var intensivt välgörande, måste åtföljas av massor med andra dagar där jag själv blir än mer noggrann med min hälsas påverkan av exempelvis stress!

Tack till Er alla som jobbade och var del av trivseln och det vänliga bemötandet!"

/Ingrid

Comments are closed.