Vår gäst Olivia berättar

Min hälsoresa och min resa till ett helt nytt liv började då jag tog kontakt med Anette tre veckor efter att jag legat på sjukhus och fått diagnosen Ulcerös Kolit. Hela min tjocktarm var då totalt inflammerad, jag blödde kraftigt och mådde fruktansvärt dåligt av alla mediciner och kortison som läkarna ordinerat. Det var tio dagar till min 30-årsdag och jag insåg att jag var tvungen att hitta en alternativ väg för att få tillbaka ett ”vanligt” liv igen. Jag anmälde mig till den stora hälsoveckan.
Jag åkte ner till Anette i Helsingborg för en första konsultation några veckor innan den stora hälsoveckan skulle börja. Jag var i riktigt dåligt skick och var tvungen att påbörja behandling en tid innan själva hälsoveckan för att kroppen skulle klara av det. Jag fick ett schema över kost och örtmediciner som jag skulle börja med hemma. Samma dag som jag lämnade Anette i Helsingborg slutade jag, på eget bevåg, med alla mediciner som läkarna hade skrivit ut och började följa Anettes koncept fullt ut.
 
När jag kom till Mistelgårdens stora hälsovecka var jag fruktansvärt trött och sliten. Min mage var enormt svullen, jag var håglös och kände mig allmänt deppig och orkeslös. De första dagarna var tuffa men allteftersom veckan gick kände jag hur kroppen började balanseras, både fysiskt och psykiskt. Jag kände mig lugnare, piggare och gladare. Svullnaden i magen blev mindre och mindre för varje dag och jag kände mig lätt och energifylld i kroppen!
 
Jag skulle kunna skriva flera sidor om min resa och om hur tacksam jag är för all hjälp jag fått, framförallt av Anette och Irene, men även övrig personal på Mistelgården. Att en ”ynka” vecka skulle kunna förändra mitt liv totalt trodde jag aldrig, men när jag lämnade Mistelgården visste jag att mitt liv aldrig skulle bli vad det varit. Att åka till Mistelgården är det bästa jag gjort i hela mitt liv!
 
Några dagar efter att jag kommit hem efter min vecka på Mistelgården skulle jag på återbesök hos läkaren. De skulle ta både blodprover samt undersöka tarmen. Jag fick beskedet att min tarm var helt återställd! Alla mina prover var helt normala och tarmen var fullständigt läkt! Jag trodde inte det var sant.
 
I skrivande stund är det sex veckor sedan jag kom hem från Mistelgården. Jag har för länge sedan gått tillbaka till mitt jobb som ordningspolis i Norrköping. Jag följer fortfarande alla råd och tips som jag fått av Anette och det fungerar fantastiskt bra! Jag mår genuint bra i både kropp och själ! Vissa örtmediciner finns kvar men de flesta håller jag på att trappa ner för att så småningom klara mig fullt ut på enbart en näringsrik kost.
 
Olivia
 

Comments are closed.