Förstoppning – vår vanligaste folksjukdom

Förstoppning är vår vanligaste folksjukdom och kanske också vår mest nonchalerade.

En förstoppning påverkar inte bara själva tarmen, utan hela vår kropp och vårt allmäntillstånd. Samma gäller vid IBS mage eller vid Diarréer.

Det finns bevis för att giftprodukter från förruttnelsebakterier kan sugas upp i tarmen och gå ut i blodet. Levern anses normalt klara avgiftningen. Det är däremot inte bevisat att levern klarar den ökade giftmängd, som troligen uppstår vid mag och tarmproblem.

Giftet, som sugs upp av lymfan, fortsätter direkt ut i blodbanan och sedan runt i kroppen. Blod till hjärtat från levern och lymfan pumpas ut i stora kretsloppet. Gift och slaggprodukter överbelastar levern vid mag och  tarmproblem.

Vanliga symptom vid förstoppning eller annan typ av tarmproblem är huvudvärk, hudbesvär, dålig andedräkt, illamående, trötthet, koncentrationssvårigheter, hemorrojder, för höga kolesterol värden.

Vid mer långvariga mag och tarmproblem, och där ingår då också förstoppning, kan det bland annat uppstå hudirritationer led- och muskelbesvär, urinvägsbesvär och luftvägsirritation. Det är oftast svårt att behandla dessa besvär om man inte får en lösning på problemet.

Vi på mistelgården börjar Hälsoveckan med ett längre samtal efter det att man fyllt i ett frågeformulär, frågor som sedan leder till nya frågor under samtalet. Vi behöver veta din historia, när symtomen börjar dyka upp har det oftast gått några år. Under veckan ingår det Tarmsköljningar från 3 – 5 stycken om det behövs. En av de viktigaste behandlingar är just tarmsköljningen.

Vi har olika bad beroende på vilket hälsoproblem du har. Hypertermi (Heta omlag med Örter) över mage och lever vid tarm problem eller vid en belastad kropp på grund av fel kost eller vid långvarig medicinering. Vi gör Hypertermi även på de gäster som lider av Astma eller har andra problem med lungorna då  lägger vi de heta örtinpackningar över lungorna med inledande fraktionsmassage.

Bioptron behandlingar infrarött Polariserat ljus vid utmattnings symtom, nedstämda eller vid brist på energi. Magnetterapi för att öka cirkulationen i lederna och på det sättet få bort syrorna i lederna och inflammationer som trivs i den sura miljön.

Kosten på Mistelgården grundar sig på Grönsaker Bär frukt Nötter Örter. Kosten är individanpassad för dem som har IBS eller annan typ av mag och Tarm problem. Innan du lämnar Mistelgården tål oftast mer födoämnen som du inte kanske klarat av på många år. Detta tack vare en förändrad miljö i tarmen.

Vid rätt Bakterieflora producerar du t.ex. i stort sett alla B-vitaminer och K-vitaminer. Du kan frisätta dina proteiner som är livsviktiga för hela ditt system. Du kan producera antibakteriella substanser som dödar eller inaktiverar skadliga bakterier. Förbättrar matsmältningen. I en kropp med för mycket toxiner blir det syrebrist. Redan efter några dagar känner man en förbättring. Kroppen reagerar direkt när den får de rätta verktygen.

Du kan göra så mycket själv 😊 Vår tarmflora är lika viktig som din kompost du har i trädgården för att skapa näringsrik jord till dina blommor.

Du är en blomma.

Comments are closed.