Redan efter första sköljningen lättade allt

Jag hade stora problem med min matsmältning och mina tarmar då jag kom till Mistelgården. Då visste jag ingenting om tarmsköljning. Men Anette förklarade att utan att rengöra tarmen så skulle inga andra behandlingar inte ha rätt verkan.

Första gången var lite nervöst och jag funderade hur det skulle kännas. Men det var faktiskt ingenting att bekymra sig om. De som utförde tarmsköljningen guidade igenom behandlingen som tar mellan en halvtimme och en timme. Desto mer uppseendeväckande var det som kom ut. Kan säga att det är mycket ”skit” man gått och burit runt på. Det var nämligen inte bara kamomillvattnet som används vid tarmsköljning som kom ut.

Genom att få ut allt gammalt som suttit som plack i tarmen blir man av med en massa förruttnelsebakterier. I stället ger man plats för de snälla bakterierna att erövra tarmen på nytt. Det är olika hur mycket som lossnar och hur många tarmsköljningar man behöver göra. För egen del blev det fyra tillfällen innan magen och tarmen kunde börja återhämta sig.

Tarmsköljningarna blev min räddning för när jag kom till Mistelgården var jag så dålig att jag inte trodde att jag skulle kunna må bra någonsin. Tjocktarmen spände och det fanns inga tarmrörelser kvar, inte ens ett ynka litet knip, det var helt stendött i systemet. Redan efter första sköljningen lättade allt. Jag kände mig bättre både rent fysiskt och psykiskt. Efter den tredje tarmsköljningen började det komma ljud från tarmsystemet, det började jobba igen. Efter den fjärde kändes en riktigt stor lättnad. Det var början på arbetet med att återställa min rubbade tarmflora och få kontroll över magen och matsmältningen.

Jag är tacksam över att jag fått denna möjlighet via Mistelgården (Anette, Irene och Tommy), efter otaliga besök i sjukvården där man inte hade några redskap att hjälpa mig.

/Marie-Louise

Comments are closed.