Stora hälsoveckan

Under våra stora hälsoveckor bor du hos oss under åtta dygn på Österlen. Under din tid hos oss får du tillgång till professionell hjälp där vi har en kontinuerlig kontakt med dig, för att kunna ta nya steg framåt i din läkning.

För oss är det självklart att arbeta med varje gäst individuellt för att uppnå förändring. Utgångsläget ser så olika ut, därför skräddarsyr vi ditt alldeles egna hälsoprogram, utifrån dina symtom. Mistelgården utmärker sig på det viset att vi är helt inriktade på enskild behandling med uppföljning.

Stora hälsoveckan börjar redan när du ringer upp oss och berättar vad det är du vill ha hjälp med. Anette går då igenom hur hon ser på det problem du söker hjälp för, och om Mistelgården har upplägget, kunskapen och erfarenhet för att kunna nå en förändring av din hälsa och för en fortsatt läkning.

När du har bestämt dig och bokat in dig på hälsoveckan, skickar vi en del information plus ett formulär som du ska fylla i – frågor om din hälsa och framförallt vilka traditionella mediciner du äter eller har ätit den sista tiden. Detta för att våra vitaminer och mineraler med mera inte ska kollidera med dina mediciner.

När vi får tillbaka formuläret sätter vi upp en tid för ett längre telefonsamtal. Detta samtal tar ungefär en timme och nu går vi mer på djupet. Det här samtalet är grunden och starten för hälsoveckan. Under samtalet pratar vi om hur länge du har haft dina problem, när det började och hur det började. Vilka var de första symtomen? Hur ser din nuvarande kosthållning ut? Hur mycket yttre stress har funnits runt dig de senaste åren? Stress påverkar också vårt system otroligt mycket. För att få en bild av din hälsosituation idag behöver vi gå tillbaka många år i tiden.

Det vi går igenom skriver jag ner. Det innebär att när du väl kommer till oss har vi redan hunnit lära känna varandra och lagt grunden för din kost, behandlingar, naturmediciner, vitaminer och mineraler. Det här följs upp under vistelsen och justeras efter hand som ditt hälsotillstånd förbättras. Vid ankomstdagen har vi ett samtal till där vi pratar igenom ditt program.

Under de 8 dagar du vistas på Mistelgården händer det en del positiva förändringar med hälsan och oftast även på det själsliga planet. Under veckan har du även möjlighet att mer målmedvetet jobba med den själsliga biten om så önskas, tillsammans med psykoterapeuten Irene. Hon erbjuder individuella samtal och föreläsningar som har varit läkande för Mistelgårdens gäster i över tjugo år. (Detta ingår ej.)

Innan du lämnar Mistelgården har vi ett längre samtal där vi lägger upp ett schema för dig som du ska följa hemma under vecka. Efter den veckan har vi ett uppföljningssamtal på telefon. I det samtalet lägger vi upp en långsiktig plan som är lättare att leva efter i vardagen.

Det som varit Mistelgårdens signum sedan 70-talet är vår mångåriga erfarenhet av enzymterapi och tarmflorans betydelse. Hur ett upplägg ser ut, för att få igång enzymproduktionen och en mustig kraftig tarmflora igen skiljer sig helt från person till person.

Mistelgården har genom åren specialiserat sig på mag-och tarmproblem, utmattningssyndrom, Candida, IBS , Crohns, astma, allergier, värk, inflammationer, sömnproblem, hudproblem och övervikt.

Vi skräddarsyr ditt alldeles egna hälsoprogram, utifrån dina behov när det gäller kosten, vitaminer, mineraler och örter. Vårt mål är att stärka ditt immunförsvar, möjlighet till självläkning och din självkänsla. 

Anette har tagit fram en egen arbetsmetod som hon kallar för trappstegsmodellen. Tack vare den metoden kan hon se var du befinner dig i din hälsa. Naturmedicin är ett måste för att effektivt ge resultat. Det handlar om skillnader i gram och mikrogram från gäst till gäst för att nå hälsoförändringar.

Vi hjälper dig att bygga upp ditt immunförsvar med hjälp av enzymterapi. Vi lägger upp kosten individuellt för varje gäst för att din mage och tarm ska läka. Vi berättar mycket om maten och enzymernas betydelse för hälsan för att du ska få veta varför hälsoplanerna ser ut som de gör. Under vistelsen håller vi också ett härligt och intressant föredrag. Du får viktiga kunskaper med dig hem.

Under din vistelse bjuds du på både Raw Food och vegetarisk välgörande kost.  På grund av att vi arbetar med svåra magar, kan kosten se mycket olika ut för var och en. Vi gör våra egna drycker på färska grönsaker, frukter eller bär. Tack vare tillskott av individuellt anpassade naturmediciner sker utrensning och uppbyggnad mycket snabbare.

Vi erbjuder flera behandlingar för kropp och själ. Många ingår i din vistelse och du får så många behandlingar som du behöver.  

Följande ingår och allt läggs upp enligt en individuell plan för just dina behov:

 • Boende 
 • Enskilt samtal med upplägg av ditt personliga hälsoprogram med Anette
 • 3 fasta måltider om dagen
 • 2 dryckesmål om dagen
 • Örtvatten Dagligen
 • Alla naturmediciner du behöver
 • Morgongymnastik
 • Tarmsköljningar
 • Tångbad
 • Daglig behandling med Bioptron ljusterapi
 • Hypertermi – Örtinpackning
 • Detox sodafotbad
 • Intressant Föreläsning
 • Föredrag i matlagning, Raw Food och vegetarisk mat.
 • Enskilt samtal med Anette i slutet av veckan då ni lägger upp ett schema som ska fungera för dig i din vardag.

Det finns möjlighet att lägga till behandlingar med EFT, olika typer av massage, Psykosyntes och Regndroppsbehandling om du så önskar. Daglig meditation för de som är intresserade. 

Läs mer om de behandlingar vi erbjuder under din vistelse…

Våra hälsovistelser håller vi på underbara Ravlunda Bränneri strax utanför Kivik på vackra Österlen.

Du tar dig med tåg till Simrishamn, därifrån går det sedan buss till Ravlunda. Du stiger av vid Ravlunda hållplats, därifrån är det gångavstånd till Mistelgården på Ravlunda Bränneri.

Adress:  Vitaby vägen 25, 277 37 Kivik

Vi hämtar dig självklart på närmaste station om så önskas.

Comments are closed.