Presentation

Trött, trött, trött…Vi vet… 

Bygg upp din energi på cellnivå hos oss. Jämför en svår livssituation med utmaningen att klättra upp för ett mycket högt berg. De allra flesta skulle nog säga att den självklara förberedelsen för att klättra upp för det där berget, är att ta hand om sig själv och sin kropp. Möjligheten att du ska klara klättringen upp till toppen blir sannolikt större om du tar hand om din hälsa. Genom att ta ansvar över din hälsa känner du större tilltro till din egen förmåga att styra ditt liv.

Omstart med individuellt program

Vår stora hälsovecka handlar om att hjälpa dig med dina hälsoproblem genom ett helt individuellt program. Programmet innehåller både dina naturmediciner, behandlingar och all typ av kost. Vi sätter ihop ditt program redan innan du kommer genom ett samtal med dig där vi går igenom din hälsa och vad du tål och inte tål.

På Mistelgården är vi flexibla. Kost och behandlingar kan ändras under veckan beroende på hur din kropp svarar. Mångårig erfarenhet och ett förråd av kunskap gör det möjligt för oss att lägga upp ett personligt program som är effektivt och hälsosamt för dig.

Anette som lägger upp ditt individuella program för den stora hälsoveckan är utbildad naturterapeut och har stor kunskap och erfarenhet även av traditionella läkemedel. Hon tar hänsyn till all traditionell medicin du äter när hon lägger upp din personliga meny av naturmedicin.

Veckan avslutas med ett personligt samtal med inriktning på hur du i din vardag kan fortsätta den resa du har påbörjat.

Mistelgården har funnits i mer än 40 år

Sedan 20 år tillbaka är det Anette Kozica som driver hälsohemmet, som startades redan 1974 av Josef Östlund. Anette kom första gången till Mistelgården som gäst vid 21 års ålder på grund av egna hälsoproblem.

Anette hade försökt massor av vägar för att bli av med värk i leder, eksem och magproblem utan att lyckas. Hon sökte läkarhjälp, läste mängder av böcker i ämnet och prövade olika kurer men blev bara sämre. När det gått så långt att hon utvecklat bulimi och depression till följd av sina hälsoproblem hade hon nått ett vägskäl där hon inte orkade längre.

Det var då hon sökte sig till Mistelgården och redan efter tio dagar med ändrad kost och olika behandlingar upplevde hon en märkbar positiv effekt på sin egen hälsa. Det skapade ett starkt intresse för hur födan påverkar vår hälsa både fysiskt och själsligt. Efter en tid på den nya vägen blev Anette helt frisk. Under många år arbetade Anette tillsammans med Josef på Mistelgården.

Intresset för hur olika alternativa behandlingar påverkade hälsan gjorde att hon under några år arbetade på flera olika hälsohem som då fanns under 80-talet runt om i Sverige, och beslöt sig då också att utbilda sig inom naturmedicin.

Påverka din hälsa genom kosten!

Under hälsoveckan får du kunskap i hur du med ett förändrat levnadssätt kan vända ett sjukdomsförlopp. Efter noggrann genomgång med vår terapeut Anette, anpassas naturmediciner, behandlingar och kost efter dina behov. Hos oss får du lära dig viktiga hållpunkter som hjälper dig att hålla de vanligaste sjukdomarna på avstånd.

Vi vill att du ska förstå hur maten påverkar dig så att du lättare kan fortsätta att äta bra mat för dig även när du har kommit hem. Det är viktigt för oss att din hälsoplan fungerar i din vardag och inte känns för krävande. Under de första veckorna behövs kanske en striktare plan, men därefter ska det räcka med några lättöverskådliga hållpunkter för att hålla din hälsa i balans. När det är dags för steg två gör vi ett uppföljningssamtal över telefon för att ge dig stöd vidare.

Behandlingar för kropp och själ

Kroppen läker själen. Själen läker kroppen. Ett par. Helt beroende av varandra. På Mistelgården tar vi hand om både kropp och själ. 

Våra behandlingar påverkar både kroppen och själen. Även en fysisk massage ger själen andrum och balanserar sinnet. När toxiner avlägsnas från kroppen får bättre tankar mer utrymme. Efter att du i samtal lättat på tankar du bär på släpper också den fysiska kroppen på spänningar och blodcirkulationen ökar omedelbart.

Jättejobbigt att bara sluta med allt…

Lösningen på mag-och tarmproblem är inte att sluta med allt. Lösningen är att ge kroppen det som fattas för att du ska kunna sätta igång en läkningsprocess. Därefter kan du successivt börja med att plocka in olika födoämnen igen. Men förloppet ser olika ut för var och en beroende på var i processen du står.

Det finns en mängd diagnoser för mag-och tarmproblem. Vi har arbetat med de flesta under våra 40 år med Mistelgården. Crohns sjukdom, IBS och Ulcerös kolit är några av dem. Vi kan magar!

Effektiv detox med tarmsköljning

Visste du att 80 % av ditt immunförsvar sitter i tarmsystemet? Tarmsköljning är en av världens absolut äldsta metoder för att rena och avgifta kroppen. 

Har du matsmältningsproblem som till exempel en uppsvälld mage är första steget en tarmsköljning. Gamla restprodukter som fastnat i tarmvecken utvecklar skadliga toxiner som rubbar den naturliga balansen i din tarmflora. Tarmsköljningar ger systemet en chans starta om.

Mistelgården har genom åren utarbetat en helt egen magmassage som får gamla slaggprodukter att lossna från tarmvecken. Du kan boka tarmsköljning även utanför våra hälsovistelser. Då är du välkommen till våra lokaler i Glumslöv utanför Helsingborg.

Personlig hälsorådgivning

Fastna inte i mat-trender. Vissa hållpunkter, stolpar, är vad som krävs för att behålla hälsa. Själen orkar inte med alltför hårda regler.

Första steget till läkning är att vilja växa, våga stanna upp, vända blicken åt ett annat håll. Lyssna till din inre röst, din intuition och nya möjligheter skapas. Med detta kommer en naturlig längtan efter att ta ett större ansvar för vad du ger din kropp.

Jag känner en ödmjukhet inför livet och tror att varje människa bär på krafter och möjligheter som kan förändra deras liv.

Anette

Enzymterapi ger energi

På Mistelgården äter vi en blandad kost bestående av vegetarisk mat, levande föda och Raw Food. Med levande mat ökar cellandningen i alla organ vilket också ökar energin och frekvensen i cellerna. Detta gör att dina celler kan börja kommunicera med varandra vilket du märker genom förhöjd energi, ett allmänt välmående och ett inre lugn.

Symtom på enzymbrist är till exempel matsmältningsproblem, inflammationer av olika slag, astma och allergi, sömnproblem, utbrändhet, instabilt humör och urkalkning av skelettet (Artos). När kroppen är försurad på grund av till exempel stress, fel livsföring eller en längre tids användning av medicin har kroppen svårt att producerar de livsnödvändiga enzymerna. På Mistelgården bygger vi upp din kropps egen produktion av livsviktiga enzym.  

I alla processer som sker i kroppen är enzymer inblandade. Vi kan inte vara utan dem.

Vi jobbar för resultat

Hur kan man på bara en vecka uppleva märkbara förbättringar?

Om kroppen får de får rätta verktyg för att sätta igång en uppbyggnad av hälsa svarar den direkt. Den väntar inte. Den vill arbeta och så snabbt som möjligt få komma i balans. Så enkelt är det.

Vi har fått ta del av så många människors tillfrisknande genom åren. Det är våra resultat som ger oss glädje och ny energi.

"Mitt liv har blivit så mycket skönare, roligare och lättare att leva!"

"Väl hemma har jag inte sovit middag en enda gång, det har helt enkelt inte behövts!"

"Det underbara är att denna vecka ger en omedelbar effekt. Hoppet är tillbaka!!!"

"Jag har nu med mig kunskap om hälsa och kärlek som jag önskar att alla som behöver ska få uppleva hos er på Mistelgården."

Comments are closed.