Gulröd böngryta
Du behöver:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk kokosolja
1/2 fänkål
1 stor morot
3 cm färsk ingefära
1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor, sköljda
1 tsk gurkmeja
1 msk rosmarin
1-2 krm chilipeppar
knappt 1/2 dl tomatpuré
örtsalt
Så här gör du:
Hacka lök och vitlök och fräs en stund i oljan. Skiva fänkål, skala morot och ingefära och skär i slantar. Låt fräsa med löken några minuter. Det ska inte bli helt mjukt, utan bara "al dente".
Tillsätt tomater, bönor och kryddor och låt koka ihop på medelvärme en stund. Smaka av med tomatpuré och örtsalt.
Ät denna böngryta som den är, tillsammans med en klick havrebaserad crème fraiche eller yoghurt. Eller om du så vill: tillsammans med mat-havre, fullkornsris eller en bra pasta.