Värmande, närande och mättande pizza

Ibland vill man bara njuta av en enkel rätt, till bredden fylld av favoritingredienserna. Denna pizza är både mättande, lyxig och proteinfylld!

Pizzabotten

  • 1 förpackning ekologiska kikärtor med spadet (obs viktigt att ta med allt spad).
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver (går att ersätta med 1 tsk Bikarbonat + 1 tsk citron)
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 msk Pizzakrydda (Oregano, Kyndel)
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Mixa kikärtor och spad. Tillsätt övriga kryddor. Blanda väl.
Knåda/tryck, kavla ut botten på ett smörpapper på en långpanna. Om ”degen är lös” och kladdar kan man strö över lite havre mjöl (eller annat glutenfritt mjöl man har hemma).
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter i 200 grader.

Fyllning

Fyllning på pizzan kan ju naturligtvis varieras i all oändlighet, men här kommer min favorit.

  • 400 gr kantareller (färdigförvällda ifrån frysen).
  • 6 medelstora rödbetor
  • 150 gr Getost (Chevré)
  • Valnötter
  • Gröna blad

Gör så här:

Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem i en ugnsfast form. Använd valfri olja, rosmarin, salt, peppar och pressad vitlök. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 gr.
Stek de förvällda kantarellerna i kokosolja (eller valfri annan olja). Tillsätt rosmarin och salt och peppar.
Rosta lite valnötter.

Montera ihop Pizzan

Fyll den förgräddade pizzabotten med de stekta kantarellerna, fördela de ugnsbakade rödbetorna ovanpå svampen. Sprid över skivad chevréost och valnötter.
Extra lyx är det om man ringlar några droppar honung över chevrén…
Grädda i ca 10 minuter i 200 grader.
Garnera den färdiggräddade pizzan med lite gröna, krispiga blad. Njut av varje tugga!

/Jenny

På Mistelgården går jag sida vid sida med Anette. Jag hjälper henne med många göromål och försöker lära mig så mycket som möjligt. Med stor erfarenhet ifrån ekonomi, ledning och administration kombinerat med ett långtida hälsointresse känner jag att Mistelgården är helt rätt plats för mig. Jag sköter administrationen både mellan hälsoveckorna och under själva vistelsen. Jag håller även i Yogaklasserna under hälsoveckorna.

/Jenny Wahlgren

Comments are closed.