Vår gäst Linda bjuder på ett recept idag.
Rostade kikärtor:
- 1 burk kikärtor ca 400 g
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk curry
- 1 krm chilipeppar
Ingefärsdressing:
- 4 msk sesamolja
- 2 msk olivolja
- 2 msk limesaft
- 1 tsk honung
- 1 1/2 msk riven ingefära
- 1 urkärnad och finhackad chili
- 1/2 tsk himalayasalt
Sallad:
- 250 g risnudlar
- lite olja
- 1 morot
- 250 g rödkål
- 3 salladslökar
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 1 kruka basilika
- 225 g mango
- 250 g sojabönor
- 1 dl melonkärnor
- 4 msk rostad lök (kan uteslutas om så önskas)
Så här gör du:
1. Rostade kikärtor:
Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt med bakplåtspapper på. Spola av kikärtorna och blanda med olja, frön och kryddor. Ta ut plåten och häll på kikärtorna. Rosta dem i ca 25 minuter tills de fått fin färg. Rör om 1 gång under tiden.
2. Ingefärsdressing:
Blanda ihop ingredienserna!
2. Salladen:
Koka nudlarna och spola dem kallt. Klipp dem i mindre bitar. Häll över lite olja om du inte ska servera salladen direkt. Skala moroten och riv den grovt. Skiva rödkålen och löken tunt. Hacka koriander, även stjälkarna. Repa resten av örterna.
4. Blanda nudlarna, örterna och grönsakerna, mango och bönorna med dressingen vid servering. Blanda ned melonkärnorna och den rostade löken sist. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med kikärtor. En otroligt god sallad!