Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet
Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.
Recept för 4-8 personer beroende på hur mycket tillbehör du serverar.
Du behöver:
- 8 Quornfiléer
- 0,5 liter grönsaksbuljong från tärning.
- 1-2 lagerblad
- 1 tsk hela kryddnejlikor
- 1 tsk hela kryddpepparkorn
- 2 msk liquid smoke
- 0,5 dl julsenap eller någon annan god senap.
- 1 dl glutenfritt ströbröd eller boveteflingor
Så här gör du:
Koka upp buljongen och smaksätt med kryddnejlika, lagerblad, kryddpeppar och Liquid smoke (finns i flaska bland soya och liknande produkter). Låt det koka upp.
Lägg i de djupfrysta Quornfiléerna och låt koka i ca 10 minuter.
Ta upp filéerna med hålslev och låt rinna av. Torka torrt med hushållspapper om det behövs. Pensla filéerna med ett rejält lager god senap och rulla dem i ströbröd/boveteflingor.
Grilla i ugn på 225 grader i ca 5 – 7 minuter tills de får en gyllene yta.
Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.