Det frodas i min stora odlingslåda ........ =)
Den senaste tidens värme har gjort att potatisen växt väldigt mycket och pepparroten blommar snyggt ihop med en"dubbel pleat"-akleja som förstått sig bredvid.
Åh suck, vad allt är vackert så här års......
Jag kan inte få nog !!
Jag kan gå runt och bara glo i trädgården i timmar och titta på allt det vackra.
Se hur knopparna utvecklas från dag till dag.
Rensa lite i rabatter och odlingsland.
Äta lite ogräs under tiden..... Smakar gott grönt och mycket klorofyll.
Våtarv tycker jag särskilt mycket om, den är alltid spröd och fräsch. Hönsen gillar den också =)
/Susanna
Så här gör du Susannas potatissallad.
Potatis-sallad med vildgrönt räcker till cirka 4-6 portioner
Ca 8 hg kokt kall potatis
1 liten rödlök
10 rädisor
10 salladsärtor
Lite gräslök
Vildgrönt, såsom;
Våtarv
Maskrosblad
Senapskål/rucola
Rölleka
Kirskål
Björklöv
Dressing:
1/2 dl olivolja
Saften av 1 citron
1 msk fransk senap
1 msk honung/agave-sirsp
Örtsalt och peppar efter behag
Skölj de gröna bladen och låt dem rinna av.
Lägg dem på ett uppläggningsfat.
Skiva rödlöken så tungt du kan.
Skiva eller tärna potatisen.
Fördela potatis och rödlök på"salladdbädden".
Droppa över dressingen och dekorera med strimlade ärtor och rädisor.
Strö över finskuren gräslök.