Glass hör sommaren till och här bjuder vår medarbetare Penny på sitt nyttiga alternativ till glass med avokado som bas.
Avokadoglass
- 3-4 väl mogna avocado
- 1 dl cashewnötter
- 1 citron, saft och zest
- 4 clementiner
- 1 msk Agavesirap
- 2 kryddmått vaniljpulver
- 1 tsk riven ingefära
- Havrefraiche och blåbär att dekorera med
Lägg nötterna i blöt i lika mycket vatten under ca 4 timmar.
Dela och gröp ur avocadon.
Riv det yttersta gula av skalet av citronen. Halvera sedan citronen och clementinerna och pressa ur saften och låt en del av fruktköttet följa med men ta bort kärnor.
Kör nötterna och lite av vattnet i en mixer till gräddliknande konsistens. Lägg därefter alla andra ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med ev mer sirap/honung.
Lägg i en form och frys i minst 3 timmar servera med blåbär och lite havrefraiche.
Dela och gröp ur avocadon.
Riv det yttersta gula av skalet av citronen. Halvera sedan citronen och clementinerna och pressa ur saften och låt en del av fruktköttet följa med men ta bort kärnor.
Kör nötterna och lite av vattnet i en mixer till gräddliknande konsistens. Lägg därefter alla andra ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med ev mer sirap/honung.
Lägg i en form och frys i minst 3 timmar servera med blåbär och lite havrefraiche.