Som en kraftfull krigare rör den sig igenom hela kroppen.
Inte för att kriga emot,
Utan för att skapa fred långt ner på cellnivå.
I sjukdomsalstrande områden tar den sig igenom och in i varje vrå.
När den möter din kropp i formen av mungbönsjuice.
Med Alla aminosyror din kropp behöver.
Som groddad är den som hela vårens vilja till att slå ut med sin fulla kraft.
Som kokt är den mjuk och välgörande för nästintill alla magar.
Som gul lins är den skalad med bara den inre kärnan av mungbönan kvar med sin mjuka smak.
Snabbkokt och både välsmakande och välgörande.
Mungbönan är något att verkligen ha i sitt skafferi. Prisvärd för så mycket näring.
Användbar i många former.
Enklaste sättet att grodda:
Lägg mungbönorna i ett durkslag och vattna en gång om dagen
Däremellan ska de stå i ett mörkt skåp.
Bönorna är färdiggroddade efter cirka 3 dagar när grodden är cirka 3 centimeter lång.
När de är färdiga låter du dem vara kvar i durkslaget och täcker översta öppningen med gladpack så att det fortfarande är luftigt för bönorna.
De kan hålla i upp till 7 dagar om de förvaras mörkt och svalt på det här viset.
Proteindrycken gör du så här:
Mixa mungbönsgroddargroddar med banan och valfria bär (gärna frysta).
Häll i så mycket vatten att det blir en smoothie-koncistens.
Många tycker om att pressa i lite grapefrukt.
Drick med fördel direkt efter ett träningspass.
Om Mungbönan
Mungbönan tillhör familjen ärtväxter som ursprungligen kommer från Indien.
Innehåller otroligt mycket bra proteiner
Bra mot inflammationer
Billigt att inhandla
Undvik dock mungbönor om du har lätt för att bli uppjäst i magen.