Anita berättar om sina sömnproblem, värk och kroniska inflammation i buken

 

Jag åkte till Mistelgårdens stora Hälsoveckan utan att ha ett egentligt mål mer än att ta ett helhetsgrepp om hälsan och med en förhoppning om att få må bättre. Jag kom därifrån med nya kunskaper och verktyg för att få livet att fungera bättre.

 

Under många år har jag haft stora problem med sömn, trötthet, värk samt med en kronisk inflammation i buken och uppå allt detta en mage som inte fungerade som den skulle. Jag har sedan jag varit barn haft problem med magen efter en olycka då min bukspottskörtel skadades. Det är ofta svårt att få rätt vård och jag har bollats mellan olika specialister som inte kunnat hjälpa mig. Långvarig stress i livet har också påverkat mig negativt och jag har sedan många år stora sömnproblem vilket ju också medfört en sämre ämnesomsättning och en stor grå trötthet. 

På Mistelgården satte vi igång direkt med tarmsköljningar och individuellt anpassade behandlingar och Tildes goda hälsosamma mat. Anette vakade över vårt matintag och våra tillskott. Morgongymnastik med Irene och meditation vid brasan var en underbar start på dagen. Sedan följdes varje dag av olika behandlingar och föredrag. Så mycket nytt jag fick lära om mig om magens funktioner som jag inte vetat om förut. Och tuggandets konst - så viktigt att förstå varför man ska tugga. Jag som alltid slängt i mig maten... jag började tugga ordentligt.

Nu har det gått en tid sedan jag kom hem och jag följer råden från Mistelgården riktigt bra. Det fantastiska är att jag sover, minst 6 timmar men oftast ca 7-8 timmar per natt sedan Hälsoveckan. Jag som bara sovit ett par timmar per natt i många år får äntligen sova ordentligt. Magen fungerar varje dag och den magvärk jag dragits med i många år är nästan borta. Dessutom har jag gått ner 5-6 kg bara på en dryg månad. Jag är så nöjd med min vecka på Hälsoveckan - och dessutom var det ju en bonus med alla trevliga deltagare och personal under veckan. Nu skall jag fortsätta att ta hand om mig och min hälsa!

/Anita

Comments are closed.