Alla magar är olika

Men en sak har de alla gemensamt.

80 procent av ditt immunförsvar sitter där.

När matsmältningen rubbas under en längre tid blir det i första hand brist på de enzymer som ska ta hand om gluten och laktos. Då kallar man det matallergi. Om man inte väntar för länge med att förändra sin livsföring, kan detta försvinna på bara någon vecka. Går man för länge med matsmältningsproblem utvecklas nya allergier.

Lider kroppen av omfattande enzymbrist kan systemet inte längre smälta maten och något som kan liknas vid svält uppstår i kroppen. Det behövs då en specialkost som är extra skonsam. I det här läget måste man arbeta stegvis och lyssna på kroppens reaktioner.

Många av våra gäster som kommer till oss med mag-och tarmproblem känner sig deprimerade och tar kanske antidepressiv medicin. Det är inte så konstigt om du känner sig nedstämd. När du har brist på enzymer i kroppen lider du även brist på viktiga aminosyror som påverkar vårt humör och vår sömn. Efter en tid blir miljön i kroppen försurad och då försvåras näringsupptaget.

När våra sjöar är försurade blir det syrebrist i vattnet. När marken är försurad blir det svampangrepp på träden. När vi människor blir försurade ökar produktionen av svamp och cellerna får syrebrist. Då gäller det att få tillbaka en basisk miljö.

Har du problem med din mage?

Mistelgården kan vara det just du söker.

Comments are closed.