Tarmsköljningen – från oro till ”måste ha fler” -känsla

Det var en dubbel känsla inför det här med tarmsköljningen under den kommande hälsovistelsen. Det skämtades frisk hemmavid om behandlingen, och även om jag var morsk hemma och skattade så fanns där en oro över hur det hela skulle gå till och kännas. Väl på plats var det ett av de första samtalsämnena som kom upp vid vårt bord; Har du haft tarmsköljningen än? Hur var det?

Tycker du att det låter tokigt att prata om något så intimt med främmande människor? Det tänkte jag nog med, innan jag var på plats, och omhuldades i en tillåtande atmosfär, med stor värme, förståelse och förväntan över den exklusiva hälsoresan som vi skulle få vara med om.

Det var med stor respekt och försiktighet som jag gick in i behandlingsrummet den där första gången det skulle genomföras en tarmsköljning. Det kändes lite genant och allvarsamt. Jag ville bara få det överstökat. Jag hoppades på att det kanske skulle räcka med en sköljning på mig.

Så möttes jag av terapeuten Tommy i behandlingsrummet. En ödmjuk, varm och lugn man som fick det hela att kännas hur enkelt och naturligt som helst. Proffsigt och varsamt utfört. Det var absolut en konstig och ovan känsla att fylla tarmen med vätska och läkande örter, men det gick helt ok. Massagen blev visserligen bara några korta sekunder innan jag kände att jag måste snabbt till toaletten. Första sköljningen var genomförd!

Efter denna följde flera. För varje gång blev jag mer och mer bekväm, och kunde lättare kontrollera min kropp. Den fjärde och sista gången var Tommy tvungen att till slut be mig avsluta genom att gå till toaletten. Hela 20 minuter tarmmassage hade tydligen fortlöpt utan att jag känt behovet av att avsluta. Häftigt.

Det var samma känsla för de övriga gästerna jag pratade med; i början av vistelsen var man orolig och våndades det första besöket, men sedan ville man bara få in fler och fler sköljningar – så många det bara gick innan vistelsens slut.

Känslan efter en tarmsköljning var så väldigt speciellt. En lätthet, renhet och beroendeframkallande känsla av hälsa på riktigt.

Sedan min vistelse gör jag om tarmsköljningen en gång om året. Det ger verkligen en härlig känsla av nystart och renhet, både kroppsligt och mentalt.

Och till dig som är orolig – var lugn – det kommer att gå bra, och du kommer troligen att gilla behandlingen (och framförallt känslan efteråt) på riktigt efter några gånger.

/Ellinor

Comments are closed.