Blir tarmen tom på bakterier vid en tarmsköljning?

Vi fick denna frågan från en gäst "blir tarmen tom på bakterier vid en tarmsköljning?".

Det är kanske fler som undrar, så här svarar vi:

Du behöver inte vara orolig. Tarmen är ett med resten av kroppen; tarmen är full av blodkärl och lymfsystem.

Du möjliggör för kroppen att kunna bygga upp en bättre tarmflora när du tar bort gammalt slag som ligger sedan lång tid tillbaka i tarmen. Det som ligger kvar i tarmfickorna belastar kroppen. Om tarmen hade varit typ en slang av plast så hade du kunna göra den helt ren och det skulle vara noll kvar i tarmen efter en sköljning,

Tarmen är inte något dött, det finns massor lymfkärl, blodkärl och slemhinnor med mera. Dessa fortsätter att föra in enzymer och tarmbakterier med annat som konstant kommer från resten av kroppen.

Om du har förstoppning, IBS eller annan typ av mag- och tarmproblem så bildas det en mycket vass tarmflora med alldeles för mycket svamp och parasiter som tillslut fräter på tarmslemhinnan, som är relativt tunn. Att då göra en tarmsköljning underlättar för kroppen att kunna börja om och bygga upp en starkare tarmflora.

Efter en sköljning har kroppen direkt en chans att äntligen kunna bygga upp en större mängd av de goda bakterierna som då får ett övertag. Och det möjliggör för dig att bygga upp en ny tarmflora. Du har konstant 7 liter vätska i tarmen från det du dricker, och vätska som du själv producerar.

Din tarmflora är 80% av ditt immunförsvar. Det är bra om du fortsätter några dagar och hjälper kroppen att bygga upp en stark tarmflora efter tarmsköljning genom att tillför en bra probiotka. Det är inget måste att göra det. Men varför inte, man gör ju tarmsköljning just för att bygga upp en bättre tarmflora.

TUGGA MATEN !! ÄT LÅNGSAMT!!

Comments are closed.