Bovetecrunch med Blåbär

Helt bovete, cirka 500 gram (blötlagt över natten)

4 msk Chiafrön, blötlagt i 2 dl vatten i cirka 30 minuter

2 msk Kokosolja

8 st Medjol Dadlar

Hasselnötter

Kokoschips

Frysta Blåbär, cirka 2 dl

1 msk Vaniljpulver

Kardemumma, stött i mortel cirka 1 msk

Blötlägg bovetet i minst 18 timmar. Skölj bovetet och lägg det i ett durkslag (inte ett i stål) i ytterligare 12 timmar ( skölj eventuellt en gång efter 6 timmar). Blötlägg dadlarna i minst 2-3 timmar. Ta ut dom ur vattnet, ta ut kärnorna och mixa med 4 msk vatten och vaniljpulver.

Lägg bovetet i en bunke tillsammans med de svällda chiafröna ( som du haft i vatten i cirka 30 minuter), dadelmixen, kokosolja (som du smält på låg värme), hasselnötter, kokoschipsen, kardemumma och rör runt och blanda ordentligt. Lägg sist i blåbären. Lägg sedan blandningen på en plåt och torka i cirka 18 timmar i ugnen (har du en torkugn så är det såklart att rekomendera även fast det går lika bra i vanlig ugn om den har så man kan ha en låg temperatur) på låg värme ( elst 25-40 grader). När ”crunchet” torkat så ta ut det ur ugnen och blanda försiktigt i gojibären.

Servera på chiapudding, på smoothies, eller ha som snacks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *