Vår gäst Linda bjuder på ett recept idag.
(Jag skriver inga mått här, för det går lätt att göra hur lite som helst eller hur mycket som helst)
Ingredienser:
grönkål (rispad från stjälken, eller färdiga bitar/blad från påse)
matlagningsgrädde, havrebaserad (från märket Oatly)
gul lök
kikärtor
örtsalt, svartpeppar, curry
Gör så här:
🌱stek lök och grönkål lite mjukt i kokosolja
🌱tillsätt kikärtorna och rör runt
🌱häll över den havrebaserade matlagningsgrädden efter behag
🌱smaksätt med örtsalt, svartpeppar och curry
🌱ibland tillsätter jag även min favorit-buljong ”Hej Bombay” från Renée Voltaire. Denna buljong rekommenderar jag varmt, den är fantastisk!
🌱låt det hela koka ihop ca 5-10 minuter på svag värme så att smakerna får blanda sig ordentligt med varandra.
🌱servera med grön ärt-pasta (eller lins-pasta/kikärtspasta) och en vitkålssallad och babyspenat-blad