Currygryta på kikärtor och grönkål

Vår gäst Linda bjuder på ett recept idag.

  (Jag skriver inga mått här, för det går lätt att göra hur lite som helst eller hur mycket som helst)

Ingredienser:

grönkål (rispad från stjälken, eller färdiga bitar/blad från påse)

matlagningsgrädde, havrebaserad (från märket Oatly)

gul lök

kikärtor

örtsalt, svartpeppar, curry

Gör så här:

🌱stek lök och grönkål lite mjukt i kokosolja

🌱tillsätt kikärtorna och rör runt

🌱häll över den havrebaserade matlagningsgrädden efter behag

🌱smaksätt med örtsalt, svartpeppar och curry

🌱ibland tillsätter jag även min favorit-buljong ”Hej Bombay” från Renée Voltaire. Denna buljong rekommenderar jag varmt, den är fantastisk!

🌱låt det hela koka ihop ca 5-10 minuter på svag värme så att smakerna får blanda sig ordentligt med varandra.

🌱servera med grön ärt-pasta (eller lins-pasta/kikärtspasta) och en vitkålssallad och babyspenat-blad

 

Läs Lindas berättelse…

Hitta fler recept…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *