Lindas goda och färgglada påskmat

Påskhelgen är på gång och då (liksom alltid) gillar kroppen bra mat!
Gärna med färg för då blir man ännu gladare!
Här är mina förslag till påskbordet.
Glad påsk!

Du behöver:
(recept för cirka 10 biffar)

1 grön chili
2 dl finhackad färsk spenat
1 dl soltorkade tomater
100 getost
1 broccolihuvud
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 dl majsströbröd

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader
Finhacka chilin (obs, ta bort kärnorna!).
Finhacka spenaten.
Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar.
Skär getosten i små bitar.
Mixa broccolin, både buketterna och stammen, med ägg, kryddor och chili.
Blanda i spenat, tomater och getost. Mixa inte här, bara blanda!
Låt stå kallt i 10 minuter. Rulla/forma biffar eller dolmar och grädda i ugnen i 20 minuter.

Servera med sallad gjord på förslagsvis röd mangold och spenatblad, ringla lite olivolja av bra kvalité över härligheten.
Ugnsbakade rödbetor, lök och sötpotatis tillsammans med en vitlökssås är en fullträff att ha till dessa biffar och salladen. 

... och ett gott tillbehör på påskbordet ...

Att ha olika röror eller såser på bordet tillsammans med annan mat är ett väldigt trevligt och inbjudande inslag. Jag experimenterade här med olika fröer, selleri, äpple och kokos. Den fantastiska gurkmejan kom också med på ett hörn, denna fin-fina gurkmeja som är anti-inflammatorisk för kroppen. Att den sedan ger en sådan fin färg till maten är en bonus:-) Håll till godo!

Du behöver:

2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl cashewnötter
2 urkärnade dadlar
2 tsk gurkmeja
ca 5 cm salladslök
1 blekselleristjälk
1 stort äpple
1/2 gurka
1 dl russin
1/2 dl kokosflingor
lite havssalt

(hoppa över russinen om du tycker att det blir för mycket sötma)

Gör så här:

Lägg frön, kärnor, cashewnötter och dadlar i blöt. Låt frön och kärnor ligga i ca 6 timmar och nötter och dadlar i ca 3 timmar. Häll av vattnet.
 
Lägg fröna och kärnorna i en mixer och kör ett kort tag. Ställ åt sidan. Mixa sedan nötterna, dadlarna och gurkmejan samt lite vatten, till en dressing.
 
Skär lök, selleri, äpple och gurka i mindre bitar och blanda med allt det andra.
Och TADAAAA - så var det klart!/Linda

 

Linda kom till vår hälsovecka augusti 2015 för att bygga upp sig själv igen både fysiskt och själsligt efter att ha vunnit över sin bröstcancer.

För Linda blev veckan hos oss den vändning i livet hon längtade efter. Nu är hon igång med en ny kost, mår bra och känner glädje.

Hon provar nya recept hela tiden som hon gärna delar med sig av.

Vill du läsa Lindas historia så hittar du den här...

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *