Morotsbiffar – recept

Riv morötter ganska fint, tillsätt kall bovetegröt, stekt lök, provencalska kryddor, örtsalt och mycket hackad persilja. Forma till biffar och tillaga dem sedan. Biffarna kan stekas på järnet eller i ugnen. Du kan också steka på järnet först så att det blir en fin stekyta och därefter lägga dem i ugnen. 

Gör en linsröra eller spenatröra. Koka ett helt blomkålshuvud och lägg det sedan i ett vackert fat och häll över röran.

Serverades med en kall bulgursallad. Vi la bulgur i blöt några timmar, silade sedan av vattnet och kryddade med örtsalt, vinäger och olja. Hade tomatbitar, rödlökshack, rucola mm i bulgursalladen… ta vad du har hemma, helt enkelt!

Vi serverade med en klick turkisk yoghurt med pepparrot i. Det går bra med gurka och vitlök istället, om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *