Öppen lasagne på nässla, potatis och zucchini

Jag älskar nässla!
Den sticks..
Den bränns..
Och den kallas sällan vacker..
Men näringsinnehållet slår vilket kosttillskott som helst!
Nässlor är rena vitamin och mineralkuren.

Att äta råa nässlor går bra, om man mixar dom först i vätska eller olja. Då krossas de små nålarna med nässelgiftet och du behåller mest smak och näring.
Du kan även förvälla dom om du ska använda dom i din varma matlagning såsom till soppa, gratäng, i bröd eller i gryta..

/Rebecca

Nässelcreme 4 port:

- 2 liter nässlor
- 1 stor gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2,5 dl havregrädde
- Olivolja
- Örtsalt
- Vitpeppar
- Muskotnöt mald

Koka upp vatten och slå över nässlorna, låt dra ett par minuter innan du häller av det.
Grovhacka nässlorna och ställ åt sida.
Hacka löken och fräs i olja.
Tillsätt nässlorna och havregrädden.
Låt koka ihop ca 5 min.
Mixa grovt med stavmixer.
Smaka av med salt och kryddor.

Potatis och Zucchini:
Beräkna ca 3 stora potatis och 300g zucchini per person.

Skiva potatis och zucchini på längden och lägg i en ugnsfast form eller plåt.
Pensla med olivolja och örtsalt.
Grilla gyllenbruna i ugnen, 200 grader.

Lägg ihop:
Varva potatis, nässelcreme och zucchini i lager.

Servera gärna med en vitkålssallad och avokado och kirskål.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed.