Recept med våren som inspiration

Vårens energi som expanderar i skott, träd och växter, börjar slå ut i sin livskraft. Precis på samma sätt som i oss väcker lust, riktning och ideer vid denna tid på året..

Genom det gröna klorofyllrika ger vi kroppen, dina organ, hela ditt matsmältningssystem en skön, läkande dusch invändigt..

En härligt grön ärtcreme med färsk mynta, koriander och fänkål ihopkokt i ett kokosbad.
God att använda som sås/creme eller soppa.
Här tillsammans med färsk morot/zucchini pasta, gröna blad och skott toppad med salviaparmesan.

/Rebecca

Grönärtscreme:

- 5 dl gröna ärtor
- 1/3 purjolök hacka
- 2 dl kokosgrädde
- 2 tsk fänkålsfrön
- 3 tsk koriander mald
- skal + saft från 1 citron
- 1 msk kokosolja att steka i
- örtsalt
- grönsaksbuljong
- 1 dl färsk hackad mynta
Stek purjolöken glansig i kokosoljan.
Tillsätt fänkålsfrön, koriander och lite grönsaksbuljong.
Tillsätt kokosgrädde och ärtor och täck med kokande vatten, så det täcker.
Låt koka på svag värme ca 5 min.
Ta av från värmen och mixa slät med stavmixer.
Tillsätt citron och färsk mynta.
Smaka av och tillsätt ev. mer krydda efter din smak.

Salvia parmesan:

- 1 dl pumpafrön
- 2 msk bjäst
-  ca 2 tsk Flingsalt
- Rejält med färsk hackad salvia, ca 1 dl.

Kör pumpafrön grovt i matberedare.
Tillsätt bjäst flingor, flingsalt och färsk salvia.

Tips:

Zucchini och morot kan även ångas om du önskar den tillagad med lite motstånd kvar.Gör en större sats grönärtscreme till soppa och toppa med rostade grön, granatäpplekärnor och grönt.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed.