Recept på jul-quorn

Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet

 

Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.

Recept för 4-8 personer beroende på hur mycket tillbehör du serverar.

Du behöver:
  • 8 Quornfiléer
  • 0,5 liter grönsaksbuljong från tärning.
  • 1-2 lagerblad
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 2 msk liquid smoke
  • 0,5 dl julsenap eller någon annan god senap.
  • 1 dl glutenfritt ströbröd eller boveteflingor
Så här gör du:

Koka upp buljongen och smaksätt med kryddnejlika, lagerblad, kryddpeppar och Liquid smoke (finns i flaska bland soya och liknande produkter).  Låt det koka upp.
Lägg i de djupfrysta Quornfiléerna och låt koka i ca 10 minuter.
Ta upp filéerna med  hålslev och låt rinna av. Torka torrt med hushållspapper om det behövs. Pensla filéerna med ett rejält lager god senap och rulla dem i ströbröd/boveteflingor.
Grilla i ugn på 225 grader i ca 5 – 7 minuter tills de får en gyllene yta.

Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.

Comments are closed.