Sopp-tips

Man kan göra soppa på det mesta!

Beräkna ca 3 dl/person. Koka upp vatten och lägg i buljong och valfria grönsaker. Bra grönsaker är till exempel rotselleri, fänkål och palsternacka. Låt koka tills det är mjukt o passera sedan soppan med stavmixer. Krydda soppan med örtsalt, buljong och örter tex timjan, dill, libbsticka, mynta mm…prova dig fram och se vad du själv tycker är gott! Bra att ha hemma är: fryst persilja – dill – basilika – provencalsk kryddblandning.

Om det blir soppa över

 
"Jag tog resterna från gårdagens rotfruktssoppa med hela bitar, och passerade med stavmixern till en soppbas. Hällde på vatten och kokade upp det hela. Hällde även i vätska som blivit över när jag kokade röda linser. I slutet hällde jag i små broccolibuketter och lät koka med tills de var mjuka."

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *